31 iul. 2010

Review concediu

Am revenit din vacanta si dupa cum v-am promis urmeaza cateva poze si impresii ! Am fost 4 zile la Eforie Nord o statiune pe care o cunosc inca din copilarie. Am stat la o vila de 3 stele aproape de centrul orasului. Intr-adevar mai putini turisti ca in alti ani, chiar daca era plin sezon, criza sau ofertele altor tari i-au indepartat pe romani de litoralul nostru.

Mi-a placut:
apa calda si linistita
vreme superba fara nici un nor
conditiile bune de cazare, am avut confort si nu am mai luat teapa ca in alti ani

Nu mi-a placut:
monopolul celor cu sezlonguri pe plaja
aglomeratia pe plaja a bisnitarilor - la un moment dat simteam ca nu mai pot de durere de cap, nici gand de vreun pui de somn pe o plaja, de unde puteai sa cumperi de la porumb, gogosi, zmeura, pana la ziare la pret dublu, namol, rochii de plaja si coliere.
Cred ca o sa incep sa iau in serios in viitor o plaja salbatica, unde nu gasesti mancare asa usor insa poti sa te relaxezi cu adevarat.

Pozele sunt facute dis de dimineata, ca nu aveam rabdare sa dorm prea mult. Spre seara era mai aglomerat pe plaja.

Pe 24 iunie am fost la concertul Mika din Mamaia. Am mers cu acel faimos autobuz decapotabil pana la destinatie vreo 40 de minute de la gara Constanta pana la plaja H2O din Mamaia. Plus bonus nu am platit nimic pentru ca era transportul sponsorizat de catre Orange.
Din pacate concertul trebuia sa inceapa la 19.30, insa abia pe la 20.30 au aparut Cut Copy in deschidere, iar Mika pe la ora 22 asa ca nu am reusit sa stau pana la final. As fi pierdut ultimul microbuz si as fi dormit in gara :))
Dar a fost ok oricum, Mika face show, are un band super, per ansamblu a meritat

Mi-am facut si un tatuaj temporar, asta este oficial prima poza cu mine pe acest blog :D Imi place sa pastrez misterul :)) 

Apoi am fost vreo 2 zile la Baile Felix. Parintii mei erau deja acolo asa ca m-am dus dupa ei cu trenul. Nu am mai fost la cuseta de 18 ani si cred ca mi-a ajuns pentru urmatorii 18. Un tren sa aiba aproape 3 ore intarziere numai la noi se poate gasi. Noroc ca am dormit, mi-a ajuns atata somn in tren...
Asta vedeam din balconul hotelului.

Cat am stat acolo a plouat si nu au fost mai mult de 22 grade. M-am racorit pentru toata vara...Am stat numai in apa ca altceva nu aveai ce face, plaja nu se putea face iar alte surse de distractie lipsa. O statiune frumoasa insa preturi mai mari chiar decat pe litoral si mancare mai proasta. Mai bine intr-un fel ca nu m-am ingrasat...


Seara nu aveai ce face mare lucru. Am vizitat o crescatorie de nuferi uriasi, cu multe broaste testoase in apa si pestisori aurii....

Apoi ne-am intors cu totii cu masina pe Transfagarasan. Peisaje superbe, drum asfaltat cat de cat ok...

Cascada Balea


Baraj Vidraru


Pentru mine a fost un concediu reusit, o sa ma intorc odihnita si relaxata la munca !

21 iul. 2010

Vacantaaaa !!!

Gata a venit in sfarsit si randul meu la vacanta :D Plec cateva zile la Eforie Nord iar apoi cateva zile la Baile Felix; deci traversez tara, o sa petrec cam mult timp in tren, insa ma bronzeeeez intens :)
Bagaje - done ! mani-pedi-tuns - done ! Forma fizica excelenta, kilogramele ideale - done !

Un mic echipament de plaja : costum de baie Golden Point si papuci Ipanema - de la Office Shoes la reducere !!!
Sper sa aveti si voi o vacanta linistita si calduroasa !
Revin cu poze si impresii la cald !


20 iul. 2010

Geiran Estetic

V-am mai povestit de Maia, cosmeticiana mea, insa acum revin cu mai multe amanunte. Eu merg o data pe luna pentru un tratament de curatare a tenului. Fara acest tratament cred ca m-as umple de cosuri si puncte negre deoarece tenul meu este mixt iar dupa un timp porii se inchid, de la praf sau machiaj, iar cremele aplicate nu mai au efect.

Asa ca degeaba dam bani multi pe o crema de fata, daca aceasta nu actioneaza in profunzime...si uite asa tenul se deshidrateaza si apar linile fine, ca nu le zic riduri din prima...

In anotimpurile reci am folosit o masca cu spongilla, care aplicata de 1-2 ori pe saptamana slefuieste tenul si reduce din semnele lasate de acnee sau  liniile fine. Am ales aceasta masca deoarece era varianta cea mai accesibila la pret. Microdermoabraziune sau peeling facial nu cred ca o sa-mi permit prea curand.

Daca imi apare vreun cos folosesc o tinctura de galbenele (calendula) si acesta se trage sau face coaja. Aceasta tinctura cat si masca sunt  importate din Rep Moldova (Maia este de origine de acolo si are acces mai usor la aceste produse). Costa doar 10 lei si te tine chiar si cateva luni.

Poti cumpara creme speciale pentru tipul tau de ten, la 50 ml sau 25 ml daca vrei sa incerci mai intai. Eu mi-am luat o crema cu ficat de peste, anti-acneeica pe care o folosesc ocazional in timpul noptii.

Recent Geiran Estetic a devenit distribuitor exclusiv al produselor si aparatelor de colonhidroterapie, o procedura foarte cunoscuta si utilizata in strainatate, mai ales prin vedete. 
Din cate am inteles la noi exista ceva de genul la Cocor Spa, insa in Bucuresti nu. Este o procedura cu multe beneficii, insa nu cred ca as apela acum la asa ceva. Poate mai la batranete :) Stiu ca multe vedete de la Hollywood apeleaza la aceasta terapie, mai ales inainte de ceremoniile fastuoase. Reduce celulita, ridurile, cateva kilograme etc.
Mai multe informatii gasiti pe site.



19 iul. 2010

Restaurant "CASA"

Din categoria "Lunch @ work" astazi prezint Restaurant Casa, de care tot biroul s-a indragostit :) Au in cursul saptamanii o oferta a zilei in meniu, preturi accesibile, portii mari si gustoase, plus discount 10% daca iei pranzul la pachet.

Am aici cateva fotografii, imi pare rau ca nu am mai multe, dar de fiecare data incepeam sa mananc deoarece totul arata si mirosea atat de bine si uitam sa fac poze :) Eu recunosc ca mananc multe salate de la ei, insa cateodata mai ma rasfat si cu alte delicii... 

Salata "Casa" - o salata "all inclusive" cu branza feta, gratar pui, ou fiert, crutoane, salata, rosii, castraveti, ardei gras.

Tigaie "Casa" - o combinatie picanta cu ciuperci, carne de pui si porc, plus o portie imensa de cartofi prajiti.

Salata crocanta de pui

Piept de pui cu mozzarela

Pui in sos bavarez

Papanasi cu smantana si dulceata visine

Tarta de zmeura

13 iul. 2010

My favorites

Organizez un mic top al produselor cosmetice favorite in aceasta perioada :

- Baie -
Samponul Orzene beer, este cel mai potrivit pentru parul meu la ora actuala... dupa muuuulte incercari neinspirate in materie de sampoane. Parul se ingrasa mai greu, dar oricum ma spal pe cap de 2-3 ori pe saptamana.
Gel de dus exfoliant Bourjois Gommage Detox, miroase foarte bine a citrice, exfoliaza si ajuta crema anticelulitica sa intre apoi mai bine in piele.

- Machiaj-
Trusa de farduri Avon - mai am farduri de la Seventeen sau Deborah, dar aceasta trusa e preferata mea deoarece este cea mai recent cumparata.
Perle bronzate + pensula, tot de la Avon;

Crema depilatoare Elmiplant cu samburi de struguri este foarte buna, nu irita pielea si nu provoaca mancarimi ( o folosesc la brate, pentru ca nu suport epilatorul, iar la cosmetica imi doresc sa merg strict pentru lucruri care nu sunt in stare sa le fac acasa - deci macar sa ma epilez pot :D ).

-Demachiere-
Lapte demachiant Bioten cu miere si cimbrisor: curata si chiar racoreste putin tenul fara sa-l lase incarcat, plus ca miroase foarte bine a miere;
Servetele demachiante Pom Pon: am mai avut varianta pe roz, pentru toate tipurile de ten si m-am gandit sa incerc si aceasta varianta, chiar daca nu prea cred eu ca niste servetele pot fi "anti-ageing".

12 iul. 2010

Cicloteque


M-am plimbat recent cu bicicleta prin parcul Tineretului, sunt acolo doua centre de inchirat: unul cu biciclete gratuite si o coadaaaa lunga, daca ai rabdare sa stai aprox doua ore pana obtii o bicicleta si un centru Cicloteque, infiintat de Asociatia Mai Mult Verde, coordonata de Dragos Bucurenci.

Eu am incercat ambele variante si bineinteles ca a doua a fost mai confortabila... O ora costa 10 lei daca nu esti membru Cicloteque; in schimb daca faci un depozit de minimum 50 de lei, o ora este 2 lei, o zi 10 lei (reducere 50% pentru elevi, studenti, pensionari, someri). Primesti un cont pe site-ul lor, ti se face o fotografie si acolo gasesti detaliat: ora la care ai inchiriat/returnat bicicleta, cate ore ai mers pana acum, cati bani mai ai in cont, etc.

In Bucuresti exista 3 centre Cicloteque, in parcul Tineretului, Facultatea de Drept si Parcul Herastrau. Daca ai cont poti sa-ti rezervi o bicicleta, poti sa o tii chiar si un weekend, si din cate am inteles, daca o ridici din Parcul Tineretului de exemplu, poti sa o lasi in Parcul Herastrau....

Cele 300 de biciclete care va asteapta la plimbare de luni pana duminica, intre 10:00-22:00, se numesc Elops City, un model pe doua roti creat de francezii de la Decathlon.

Bicicletele au design unisex, cantaresc 17 kg si se potrivesc de minune cu strazile si trotuarele urbelor, dar detesta terenul neasfaltat. Au o singură viteza, dar asta nu le face mai putin sprintene, odata turate din pedale cu forta.


Sunt construite din metal si aluminiu, in cea mai mare proportie, si se declara ca fiind biciclete special create pentru nevoile traficului intens de oras. Au un design special pentru manuirea cu usurinta si comoditate a ghidonului. Cosuletele din dotare sunt un atu pentru cei care se deplaseaza cu bagaje.
Sursa

Singurul meu regret este ca atunci cand eram eu studenta nu existau astfel de oferte... Oricum mi se pare foarte relaxanta o plimbare cu bicicleta prin parc, dupa o zi de munca, asa ca o sa profit in continuare cat mai este vreme frumoasa !

1 iul. 2010

Cine arata mai bine ?

Actrita franceza, Marion Cotillard, castigatoarea Oscarului pentru "La vie en rose" a purtat o salopeta Lefranc Ferrant la aniversarea a 150 de ani Chopard din cadrul festivalului de film de la Cannes, alaturi de botine si clutch Jimmy Chou.

Cantareata americana, Kelly Rowland a purtat aceeasi creatie la o cina in Londra.
Mie personal imi place de Kelly, arata foarte bine insa trebuie sa recunosc ca si Marion are o delicatete aparte, specifica frantuzoaicelor !

Bebe-blog (II)

Am cam ramas in urma cu aceasta rubrica, insa am mai descoperit cativa copilasi adorabili in blogosfera...

David, fiul Adelei Stan.

Mariuca cea mai dragalasa cretulina :)

Santiago a carei crestere ne este foarte frumos prezentata de mama sa.

Neveste disperate

Serialul pe care il urmaresc in fiecare seara de vreo luna incoace este "Neveste disperate" si pot sa spun ca m-am indragostit si mai mult de personaje.

Lynette este protagonista mea preferata: are un rol de mama eroina, cu 4 copii (si din cate am inteles o mai aiba cel putin inca unul), este singura care a ramas alaturi de sotul ei Tom, nu a divortat niciodata si i-a iertat infidelitatea, din care a mai rezultat un copil. A invins cancerul, o tornada, le-a rezolvat copiilor problemele...ce sa mai zic...tot greul din serial cred ca este pe capul ei... 

Gabrielle este cea mai amuzanta, cum se infurie ea in fiecare episod si se calmeaza imediat, cum castiga cu usurinta o suma de bani si o pierde la fel de repede pentru ca intra in tot felul de belele. Iar sotul ei Carlos, mi se pare uneori exagerat de dulce, cum o iarta mereu si ii face pe plac de fiecare data :)

Susan este cea mai boema din film. Aiurita, impiedicata, fara un serviciu stabil, insa fiul ei este un dragalas...Din cate am inteles in ultima serie (6) pe care urmeaza sa o vad in vara asta, o sa ramana cu Mike...

Bree este gospodina, minutioasa, exagerat de perfectionista. Are un ten impecabil, sunt fascinata de ea, mai ales de culoarea parului. (Si Gabi are o culoare frumoasa a parului, nu stiu daca intr-adevar foloseste L'oreal, cum spune in reclama).
Sotul ei, Orson, este de obicei sub papuc, insa uneori ii face cate o surpriza neplacuta, pe care Bree trebuie sa o rezolve (accidentul cu Mike, cleptomania de care suferea)

Eddie imi pare rau ca a parasit serialul, avea umorul ei si replici bune de multe ori...le mai aducea pe fete uneori cu picioarele pe pamant. Arata cel mai bine dintre toate actritele, la varsta ei are un "bikini body" de toata splendoarea...

Katherine nu e chiar preferata mea, insa este cea mai ok dintre toate vecinele "provizorii" care s-au mutat in Wisteria Lane. Imi aduc aminte numai aceea familie de negrii, erau tare nesuferiti :)


Mi se pare totusi exagerat cum Susan sau Lynette, care nu mai sunt tocmai la prima tinerete au copii cu actualii soti, insa probabil era nevoie de personaje noi...

Ca bonus si o poza cu protagonistii mai tineri din film:
Andrew, are o evolutie buna, reuseste sa se cuminteasca (alaturi de un barbat) si mama sa, Bree, il accepta asa cum este...
Danielle isi creste fiul (vegetarian) alaturi de un sot responsabil si nu prea mai apare in serial. In continuare are divergente de opinie cu mama ei, Bree.
Julie, fiica lui Susan, pleaca la facultate si din cate am inteles o sa aiba un copil, ramane de vazut cu cine :)
Austin, este fiul ratacit al lui Eddie, apare doar intr-un sezon

Abia astept sa vad finalul, sper sa nu ma dezamageasca !