20 mai 2011

Urzeala tronurilor

Pe HBO s-a lansat un nou serial pe care am inceput sa-l urmaresc, se difuzeaza in fiecare luni seara de la ora 22.00. Imi plac genul asta de seriale, cu printi, printese, uzurparea tronurilor si cate ceva mistic in el, gen Lord of Rings.

Sunt multe personaje si destul de complexe, daca fac o prezentare nu stiu cat de mult intelegeti. Abia m-am lamurit eu dupa cateva episoade, cine cu cine e prieten/dusman, se iubeste sau se lupta.

Totusi pe scurt:

Serialul se concentreaza pe maretia si decaderea catorva familii ce vor puterea cu orice pret.

La inceputul serialului, Regele Robert Baratheon  ii cere Lordului Ned Stark  sa vina in sud si sa-l ajute sa-si conduca regatul dupa dubioasa moarte a omului sau de încredere - astfel Ned este numit Mana Dreapta a Regelui.

Ned Stark si fiica cea mica, Ayra
Regele este casatorit cu Cersei Lannister din corupta si bogata familie a Lannisterilor, o familie cu multe secrete, ale caror ambitii vor duce la distrugerea pacii în regat.

Cersei Lannister
Intre timp, tronul e amenintat din Est, de familia Targaryen, alcatuita din printesa Daenerys, mostenitoarea fostei dinastii si diabolicul ei frate Viserys, ambii in exil dupa ce familia lor, aflata la conducerea regatului vreme de multi ani, a fost masacrata. Ei viseaza sa recastige regatele ce apartineau odinioara familiei sale.
Daenerys
Si exista zvonuri cum ca s-ar petrece lucruri ciudate la marginea regatului, la nord de zid, unde Jon Snow (cel mai frumusel actor din film), fiul ilegitim al lui Ned, face parte din fratia Rondului de Noapte, care a jurat sa pazeasca Regatul.

Jon Snow si fratele mic Bran Stark
Doua puternice familii sunt prinse intr-un joc mortal de-a soarecele si pisica, al carui scop e controlul absolut asupra celor Sapte Regate din Westeros. In timp ce tradarile, poftele carnale, intrigile si fortele supranaturale zguduie cele patru colturi ale regatelor, sangeroasa lupta pentru Tronul de Fier va avea consecinte neprevazute.

Verile dureaza decenii, iar iernile pot dura o viata. Lupta pentru Tronul de Fier a inceput. Se va intinde din Sud, unde caldura provoaca comploturi, pofte si intrigi, catre salbaticele taramuri estice si pana in Nordul inghetat, unde un zid de gheata de 400 m protejeaza Regatul de fortele intunecate de dincolo.

Drama fantastica Urzeala tronurilor a fost inspirata din celebra serie de romane A Song of Ice and Fire, de George R.R. Martin.

Niciun comentariu: