6 sept. 2011

Nicholas Sparks (III)

Continuare de aici.

Dragoste la prima vedere

Jeremy Marsh locuieste in micutul orasel Boone Creek, este logodit cu Lexie Darnell, marea lui dragoste si astepta cu nerabdare sosirea pe lume a fiicei sale. Insa tocmai cand viata pare sa se astearna pe un fagas plin de fericire deplina, un e-mail misterios si tulburator declanseaza un lant de evenimente care va schimba destinul tanarului cuplu.

Dupa ce citim aceasta carte ajungem sa ne punem urmatoarele intrebari: cat de bine ii cunoastem cu adevarat pe cei care ii iubim ? cum putem face fata inevitabilelor indoieli, temerilor legate de responsabilitatile unui parinte si obstacolelor care ni se ivesc in cale ?
M-am bucurat cand am citit anul trecut, Miracolul, ca a fost unul dintre putinele romane cu final fericit - adica ambii parteneri traiesc si sunt fericiti impreuna...fara sa stiu ca va urma o continuare, Dragoste la prima vedere, in care sarmanul cuplu este pus la grele incercari...

Accidentul

In ziua cand sotia lui moare intr-un tragic accident de masina, viata lui Miles Ryan pare sa ia sfarsit. Desi are in continuare grija de fiul sau, Jonah si isi indeplineste obligatiile de serif in New Bern, nimic nu mai este la fel. Pana cand o cunoaste pe Sarah Andrews, invatatoarea lui Jonah, care la randul ei incearca sa-si refaca viata distrusa de o casnicie nereusita. Incet-incet, trecutul incepe sa fie uitat. Dar cei doi descopera ca ii leaga ceva mai puternic decat dragostea - o taina cumplita, care ii face sa puna la indoiala toate lucrurile in care crezusera pana atunci.

Mi-a placut cred ca cel mai mult dintre toate romanele lui Sparks. Este scrisa foarte bine, iti starneste zambetul pe buze sau fiorii cand reda ceva mai tragic. M-a distrat mult cum cei doi se tachinau atunci cand erau la inceputul relatiei, parca simteam eu acei fluturasi din stomac.

Chiar daca titlul te duce cu gandul la ceva trist, un accident fiind momentul din care porneste actiunea, cartea este despre puterea de a merge mai departe, de a cauta frumosul langa cei dragi.
Are un final fericit si asta ma face sa ii dau 10 plus !

5 comentarii:

BeautyRelated spunea...

de obicei romanele lui sunt cu final trist..eu nu pot sa indur asa finaluri, mai bine nu citesc :)

daninho spunea...

ai un CADOU la mine pi blog B-)

Iulia spunea...

Imi plac la nebunie romanele lui Sparks :X.

Butterfly spunea...

Interesant, nu am citit nici o carte a lui, ma voi uita dupa ea prin librarie. :*

marul spunea...

deci , finalul face ... cartea :))