25 mai 2010

Meniu de primavara

Nu am mai vorbit despre mancare de ceva timp, deoarece la un moment dat cred ca exagerasem si imi intoxicam cititoarele cu atatea retete :)

Asa ca am decis sa iau o pauza si sa mai diversific temele... in plus de la Paste incoace nu prea am mai reusit sa ma tin de promisiuni, am mancat mai prost, m-am consumat mult cu scoala de soferi si am simtit nevoia sa ma hranesc mai mult pentru nu a ceda...
Intre timp am trecut peste momentele de stres, bine sau rau, nu mai conteaza, si m-am reintors la "obsesiile mele". Si cum orice alimentatie nu poate sa fie sanatoasa daca nu incepem cu "baza". In concluzie mi-am umplut camara cu diverse uleiuri:

- ulei de masline Costa d'Oro - nu stiu daca am facut cea mai potrivita alegere, am auzit tot felul de lucruri, ca uleiul de masline este cel mai usor de falsificat si ca majoritatea din ceea ce gasim pe piata nu este chiar ceea ce ne dorim - insa l-am ales pe asta, original sau nu, nu prea am cum sa verific.
- uleiul de struguri Monini - gustos, il folosesc la salate.
- uleiul de palmier Olina - pentru prajit, este mult mai recomandabil decat cel de floarea-soarelui, are punctul de ardere cel mai mare - 230 grade Celsius.
- otet balsamic De Nigris - miroase foarte bine, insa contine niste E-uri - de fapt din ce am cautat eu, nici un otet nu avea o eticheta "curata"- asta mi-a placut cum arata si era ok la pret.

Ce am mai mancat:
- mi-am cumparat de la Nutline seminte de floarea-soarelui si de dovleac, neprajite si nesarate, merg in salata, in iaurt, in diverse combinatii tartinabile.

- pasta de avocado (un fruct-leguma de care m-am indragostit) cu iaurt, usturoi, seminte si paine Wasa (mult mai buna decat Finn Crisp), este foarte gustos si tine de foame; se tine la frigider si se consuma in maxim doua zile.
- si cum este sezonul fructelor delicioase, nu se putea sa imi scape niste combinatii: salata cu mango, kiwi si capsuni; cirese si capsuni (culese de mine de la tara) sau spuma de capsuni.



3 comentarii:

Butterfly spunea...

Mi-ai facut pofta de capsuni si cirese, trebuie neaparat sa dau o tura prin piata sa iau.
Tot citind despre mancare si uleiuri imi dau seama ca nu as fi in stare sa tin un regim, va fi vai si amar de mine daca va fi cazul la un moment dat sa ma limitez...

Andreea spunea...

ce pofta mi ai facut de cirese si de capsuni!
Ulei Olina foloseam si eu candva.

Americanca spunea...

Si eu poftesc cirese, dar n-am vazut inca pe aici :(
Stiu ca se gaseste prin magazine soia boabe, si daca le prajesti sunt foarte bune in salate, alaturi de seminte.
Mie-mi place sa mananc salata cu multe verdeturi - spanac, rucolla, salata verde de diverse feluri, plus branza (feta in general), plus seminte si putin ulei de masline. Plus, crutoane. E tare buna combinatia.