12 iul. 2010

Cicloteque


M-am plimbat recent cu bicicleta prin parcul Tineretului, sunt acolo doua centre de inchirat: unul cu biciclete gratuite si o coadaaaa lunga, daca ai rabdare sa stai aprox doua ore pana obtii o bicicleta si un centru Cicloteque, infiintat de Asociatia Mai Mult Verde, coordonata de Dragos Bucurenci.

Eu am incercat ambele variante si bineinteles ca a doua a fost mai confortabila... O ora costa 10 lei daca nu esti membru Cicloteque; in schimb daca faci un depozit de minimum 50 de lei, o ora este 2 lei, o zi 10 lei (reducere 50% pentru elevi, studenti, pensionari, someri). Primesti un cont pe site-ul lor, ti se face o fotografie si acolo gasesti detaliat: ora la care ai inchiriat/returnat bicicleta, cate ore ai mers pana acum, cati bani mai ai in cont, etc.

In Bucuresti exista 3 centre Cicloteque, in parcul Tineretului, Facultatea de Drept si Parcul Herastrau. Daca ai cont poti sa-ti rezervi o bicicleta, poti sa o tii chiar si un weekend, si din cate am inteles, daca o ridici din Parcul Tineretului de exemplu, poti sa o lasi in Parcul Herastrau....

Cele 300 de biciclete care va asteapta la plimbare de luni pana duminica, intre 10:00-22:00, se numesc Elops City, un model pe doua roti creat de francezii de la Decathlon.

Bicicletele au design unisex, cantaresc 17 kg si se potrivesc de minune cu strazile si trotuarele urbelor, dar detesta terenul neasfaltat. Au o singură viteza, dar asta nu le face mai putin sprintene, odata turate din pedale cu forta.


Sunt construite din metal si aluminiu, in cea mai mare proportie, si se declara ca fiind biciclete special create pentru nevoile traficului intens de oras. Au un design special pentru manuirea cu usurinta si comoditate a ghidonului. Cosuletele din dotare sunt un atu pentru cei care se deplaseaza cu bagaje.
Sursa

Singurul meu regret este ca atunci cand eram eu studenta nu existau astfel de oferte... Oricum mi se pare foarte relaxanta o plimbare cu bicicleta prin parc, dupa o zi de munca, asa ca o sa profit in continuare cat mai este vreme frumoasa !

Un comentariu:

Roxy spunea...

Ce faina mi se pare ideea. Eu n-am mai mers pe bicicleta din copilarie, da cica nu se uita.