31 mai 2010

Dear John

Update: urmeaza un spoiler :D
Am vazut de curand filmul Dear John, dupa romanul lui Nicholas Sparks, autorul lui The Notebook -  filmul meu preferat si cred ca al multor fete din blogroll.

La Dear John insa, nu traiesti aceeasi emotie desi are cateva scene in comun cu The Notebook: un baiat care avea doar tata (care in final moare - singura scena la care mi-a venit sa plang), o casa ce trebuie reparata, sarutari in ploaie si bineinteles iminenta despartire - el pleaca in razboi in Afganistan, ea se marita cu prietenul cel mai bun pentru ca acesta avea cancer - si dupa vreo 10 ani se reintalnesc si se impaca.

Actorul principal, Channing Tatum este foarte dragut si "bine lucrat" , insa este primul film in care il vad, nu prea este promovat. Actrita Amanda Seyfried a mai jucat in Mamma Mia, dar nu pot spune ca se afla printre preferatele mele.

Coloana sonora este foarte frumoasa am ascultat aceasta melodie pe repeat de zeci de ori.
In concluzie acest film merge intr-o duminica cand aveti chef de ceva romantic, dar sa nu faceti comparatie cu The Notebook ca sa nu fiti dezamagiti.

27 mai 2010

Happy !!!

Yupyyy azi am luat traseul !!! De luni o sa am carnet ! Sunt foarte fericita si vreau sa-i multumesc instructorului meu pentru toata rabdarea pe care a avut-o cu mine, parintilor mei care m-au sustinut chiar daca la un moment dat aveau impresia ca nu o sa obtin carnetul decat foarte greu :)

Acestea fiind spuse, abia acum incepe vara pentru mine...see u on the road !

25 mai 2010

Meniu de primavara

Nu am mai vorbit despre mancare de ceva timp, deoarece la un moment dat cred ca exagerasem si imi intoxicam cititoarele cu atatea retete :)

Asa ca am decis sa iau o pauza si sa mai diversific temele... in plus de la Paste incoace nu prea am mai reusit sa ma tin de promisiuni, am mancat mai prost, m-am consumat mult cu scoala de soferi si am simtit nevoia sa ma hranesc mai mult pentru nu a ceda...
Intre timp am trecut peste momentele de stres, bine sau rau, nu mai conteaza, si m-am reintors la "obsesiile mele". Si cum orice alimentatie nu poate sa fie sanatoasa daca nu incepem cu "baza". In concluzie mi-am umplut camara cu diverse uleiuri:

- ulei de masline Costa d'Oro - nu stiu daca am facut cea mai potrivita alegere, am auzit tot felul de lucruri, ca uleiul de masline este cel mai usor de falsificat si ca majoritatea din ceea ce gasim pe piata nu este chiar ceea ce ne dorim - insa l-am ales pe asta, original sau nu, nu prea am cum sa verific.
- uleiul de struguri Monini - gustos, il folosesc la salate.
- uleiul de palmier Olina - pentru prajit, este mult mai recomandabil decat cel de floarea-soarelui, are punctul de ardere cel mai mare - 230 grade Celsius.
- otet balsamic De Nigris - miroase foarte bine, insa contine niste E-uri - de fapt din ce am cautat eu, nici un otet nu avea o eticheta "curata"- asta mi-a placut cum arata si era ok la pret.

Ce am mai mancat:
- mi-am cumparat de la Nutline seminte de floarea-soarelui si de dovleac, neprajite si nesarate, merg in salata, in iaurt, in diverse combinatii tartinabile.

- pasta de avocado (un fruct-leguma de care m-am indragostit) cu iaurt, usturoi, seminte si paine Wasa (mult mai buna decat Finn Crisp), este foarte gustos si tine de foame; se tine la frigider si se consuma in maxim doua zile.
- si cum este sezonul fructelor delicioase, nu se putea sa imi scape niste combinatii: salata cu mango, kiwi si capsuni; cirese si capsuni (culese de mine de la tara) sau spuma de capsuni.



23 mai 2010

Leapsa - muzica

Leapsa furata de la Mihaela - piese oldies but goldies preferate de mine in copilarie/adolescenta:

Jessica Jay - Casablanca


Rednex - Cotton Eye Joe


Scatman John - Scatman


Aqua - Barbie Girl


Madalina Manole - Fata draga


Loredana Groza - Buna seara iubite


Los del Rio - Macarena


Cher - Believe


Enrique Iglesias - Bailamos


Mihai Constantinescu - Vitezomanul Gica


Si ar mai fi muuuulte dar totusi trebuie sa ma opresc aici....

21 mai 2010

Sf Constantin si Elena

La multi ani tuturor celor care isi sarbatoresc astazi ziua onomastica, in special fratelui meu si bunicii mele !
De asemenea le doresc cititoarelor mele sa aiba parte de un weekend prelungit si insorit alaturi de cei dragi !

18 mai 2010

Corine de Farme

    Am citit atatea opinii despre apele termale si concluzie era ca toate fac acelasi lucru, au aceleasi efecte, pretul difera in functie de zona din care este adusa. Si cum mi-am cumparat de doua ori la rand Uriage bineinteles ca m-am plictisit de ea, am gasit in Cora, Corine de Farme.
    Din categoria de ce sa dau 20 de lei pe 150 ml cand pot sa imi iau 500 ml la acelasi pret ?...doar am lucruri mai importante de facut decat sa cumpar luna de luna, apa termala :) Sunt multumita de ea, am spray-ul cu cel mai mare "gabarit" din raionul personal de cosmetice, il folosesc pe post de tonic sau pentru demachierea usoara...

17 mai 2010

Elmiplant

     M-am decis sa incerc mai multe marci autohtone in materie de creme. Consider ca le-am facut suficienta vanzare celor de la Garnier, Nivea sau L'oreal. Asa ca am inceput cu cel mai popular brand, Elmiplant, care s-a reinventat de la un timp, are ambalaje noi si frumoase si nu foloseste parabeni.
   
     Crema de maini exista in doua variante : cu iaurt si migdale sau avocado si unt de shea. Cea de-a doua imi place mai mult, este mai hidratanta si miroase mai bine.
  
     Crema de calcaie cu unt de avocado si peppermit imi place foarte tare, este a doua oara cand o cumpar. Sunt multumita si de raportul cantitate-pret; am mai incercat Garnier intr-un ambalaj rosu, care intr-adevar avea 150 ml dar nu era de  efect si Scholl, foarte renumita pentru "minunile" pe care le face, insa nu intotdeauna accesibila la pret.
    Nu stiu ce procent de avocado au in continut, insa conteaza ca au efect in timp si folosite cu regularitate.
    
    Cei de la Elmiplant stau foarte bine si la capitolul "geluri anticelulitice", desi nu inteleg de ce au atatea sortimente care de fapt fac acelasi lucru. Am avut gama Cellulight varianta gel sau crema (in ambalaj rosu, care au un efect "termo" asupra pielii) iar acum am incercat gama Bodyshape, gel, fara efecte de "inrosire" a pielii.
    
    Pana acum am incercat o multime de creme, de la Avon, (care a fost primul meu gel anticelulitic cumparat, cred ca aveam vreo 17 ani) pana la Nivea, L'oreal sau Vichy, (cel mai bun si cu efect imediat)...insa acum cand in sfarsiiiiit nu mai am celulita tot nu pot renunta definitiv, asa ca mai bine folosesc sa previn decat sa combat :)
     Si dupa atata experienta in "omorarea" aspectului de coaja de portocala, pot sa spun ca intre o crema facuta in Franta si alta facuta in Berceni, nu este mare diferenta, depinde cum ajuti aceea crema "sa lucreze", in ce moment al vietii este cumparata, intr-o perioada de depresie cu refugiu in prajituri si lenevit la TV sau intr-o perioada cu jogging in parc, abonament la sala, meniu plin de salate si un stil echilibrat de viata.



11 mai 2010

Leapsa de vara

Primita de la Butterfly.
"Spune-mi 7 moduri în care te pregăteşti pentru vară, adicătelea pentru plajă şi pantaloni scurţi şi rochiţe decoltate."

1. Epilare aproape zilnica. Recunosc ca am o obsesie sa am mereu picioarele fine, si in timpul iernii cand erau -15 grade ma epilam macar de 2 ori pe saptamana, acum insa cel mult la doua zile repet procedeul :P

2. Hidratare atat a pielii prin numeroase creme aplicate cat si a corpului prin minimum 3-4 litri de apa pe zi.

3. Shopping: rochite, pantaloni scurti, ochelari de soare, flip-flops si bineinteles un nou costum de baie.

4.  Sport. Am de recuperat deoarece in ultima luna nu prea am facut miscare pentru ca am avut de invatat, acum gata, luna asta trebuie sa "trag tare" :)

5.  Crema cu factor de protectie: folosesc Uriage 30 SPF.

6.  Alimentatie sanatoasa prin multe salate si fructe; abia astept sa fac o cura de capsuni si una de cirese...yammy !

7.  Mani-pedi mult mai des ca de obicei !

Daca mai este cineva care asteapta vara cu aceeasi nerabdare ca noi toate, poate sa completeze aceasta leapsa...

9 mai 2010

True Blood

     Un serial pe care l-am urmarit cu interes pe HBO a fost True Blood. Primele 2 serii, urmeaza a treia, cred ca prin toamna ajunge la noi. Un serial cu destul de multe scene dure, unele chiar socante care trebuie vizionate cu stomacul gol ca sa nu ti se faca rau :)

    Sookie Stackhouse (Anna Paquin) este o barmanita telepatica, care se indragosteste de vampirul Bill Compton (Stephen Moyer) insa nu au un trai prea comun impreuna. Se intalnesc doar in timpul noptii pentru ca el sta ascuns de lumina zilei. Cei doi actori formeaza un cuplu si in realitate.
   Jason, fratele lui Sookie este dupa mine cel mai atragator si "bine lucrat" din serial, chiar daca are un rol de credul, care face numai prostii. Sookie lucreaza impreuna cu prietena ei Tina la barul Merlotte's, al carui propietar este Sam Merlotte.

    Cand insa isi face aparitia Eric (un alt actor frumusel), un vampir foarte batran si cu mai multe puteri, lucrurile incep sa se complice deoarece se simte atras de Sookie si incepe incet, incet sa intre in conflict cu Bill...
    In fine, actiunea e ampla si nu se poate povesti asa usor, eu m-am uitat initial la primele episoade apoi nu am mai renuntat la el...desi nu de putine ori mi-a fost frica prin casa dupa ce l-am vazut :D

Un wallpaper cu actualele personaje din seria 3 !

7 mai 2010

Leapsa - ingrijire zilnica

Primita de la Silvia.
42 de intrebari despre ingrijire zilnica.
1. De câte ori îţi speli faţa pe zi ?
Dimineata cu apa termala de la frigider (am auzit de acest truc de la Andreea Raicu si mi-a luat ceva timp sa ma obisnuiesc, cum ma trezeam aveam tendinta sa merg la baie sa ma spal, pana am pus un post-it pe usa ca sa ma duc la bucatarie; ( da stiu, am pitici pe creier )  iar seara ma demachiez.
2. Ce fel de ten ai ?
Mixt.
3. Cu ce îţi cureţi faţa ?
Servetele demachiante Elmiplant, cand sunt obosita, sau demachiant Garnier, in restul serilor.
4. Ţi-l exfoliezi ?
O data pe luna, la Maia imi fac un tratament de curatare care-si merita toti banii. Doua ore de rasfat incontinuu, iar procedura de extractie chiar nu este dureroasa...am incercat o singura data in alta parte, unde era cam la jumatate de pret si am crezut ca nu mai scap fara cicatrici, m-a durut ingrozitor si am asteptat o saptamana sa ma vindec.
Deci va recomand fetelor, salonul este cu circuit inchis, nu se merge decat prin cunoscuti, Maia este asistenta medicala cosmeticiana din Rep Moldova asa ca tot ce face este de mare incredere...plus ca are multe creme preparate acolo de foarte buna calitate...
5. Ce brand obişnuieşti să foloseşti ?
Garnier, Nivea, Elmiplant.
6. Ce cremă foloseşti ?
De zi Elmiplant, de noapte Nivea
7. Ai pistrui ?
Nu
8. Foloseşti crema pentru ochi ?
Garnier Roll-on
9. Ai fost sau eşti predispusă la acnee ?
Sunt predispusa la acnee, mai ales daca nu-mi exfoliez tenul o perioada mai lunga de timp, iar atunci cand am probleme folosesc o crema special creata in salon.
10. Ai avut vreodată nevoie să foloseşti Pro-Active ?
Nu.
11. Ce fond de ten folosesti ?
La ora actuala nu am nici un fond de ten cumparat, folosesc foarte rar, am cateva mostre in caz de urgenta.
12. Dar anticearcan ?
Creion corector Miss Sporty.
13. Ce nuanţă a pielii ai ?
Deschisa.
14. Ce crezi despre genele false ?
Arata bine, dar nu le-am incercat pana acum...
15. Ştii că trebuie să-ţi schimbi mascara o dată la 3 luni ?
Da...
16. Ce brand de mascara foloseşti ?
Margaret Astor, Maybelline, Max Factor.
17. Sephora sau Mac ?
Sephora.
18. Ai un card Mac Pro ?
Nu.
19. Ce instrumente pentru machiaj foloseşti ?
Pensule, buretei, degete.
20. Foloseşti baza de machiaj sau primer pentru ochi ?
Nu
21. Dar pentru faţă ?
Nu
22. Care este culoarea de fard preferată ?
Roz, lila.
23. Foloseşti creion sau tuş ?
Creion
24. Cât de des îţi bagi creionul în ochi ?
Never ever.
25. Ce crezi despre pigmenţi ?
Nu sunt prea documentata la acest capitol.
26. Foloseşti machiaj mineral ?
Da in fiecare zi, in loc de fond de ten, L'oreal Accord Parfait.
27. Care e rujul tău preferat ?
Rimmel, Avon...
28. Dar lipgloss ?
Sephora
29. Care e blushul tău preferat?
Perle bronzante de la Avon.
30. Îţi cumperi produse de machiaj de pe Ebay ?
Nu.
31. Îţi plac magazinele cu produse cosmetice ?
Daaa...Sephora, Douglas, The Body Shop, Hondos Center.
32. Mergi la Cosmetic Company Outlet ?
Habar n-am unde se afla.
33. Ai luat vreodată în considerare să faci cursuri de machiaj ?
As vrea intr-o buna zi, dar nu stiu cand o sa imi permita timpul...
34. Uneori eşti stangace cand te machiezi ?
M-am obisnuit sa ma machiez repede, asa ca nu mai am probleme.
35. Numeşte o “crimă” în ceea ce priveşte machiajul.
Machiaj excesiv dis-de-dimineata.
36. Îţi plac culorile aprinse sau cele neutre în ceea ce priveşte machiajul ochilor cât şi buzelor ?
Aprinse la ochi si neutre la buze.
37. Care celebritate are întotdeauna un machiaj impecabil ?
Kate Beckinsale, Heidi Klum.
38. Dacă ar trebui să ieşi din casă folosind un singur produs de machiaj care ar fi acela ?
Pudra minerala cu protectie solara.
39. Ieşi din casă fără să te machiezi ?
La servici niciodata, poate la cumparaturi in weekend.
40. Crezi că arăţi bine şi nemachiată ?
Da merge, sunt cam palida uneori, atata tot...
41. Din punctul tău de vedere, care e cel mai bun brand în materie de cosmetice ?
Nu mi-am format o parere pentru ca nu le-am incercat inca pe toate.
42. Ce crezi despre makeup ?
Inevitabil necesar pentru toate fetele care se respecta si vor sa creeze o impresie buna celor din jur...

Aceasta leapsa am primit-o acum ceva timp, insa nu am avut cand sa ma ocup de ea asa cum trebuie; intre timp cred ca a fost completata de toate fetele din blogroll...daca a mai ramas cineva, rog sa o preia :D

Ghinion

     La cat m-am stresat sa obtin permisul, tot n-am rezolvat nimic. Cand iei sala cu 26 de puncte si pici la traseu ce inseamna? Ca ai facut tot ce tinea de tine, ca ai invatat perfect teoria, insa la capitolul intuitie si experienta in trafic nu stai asa de bine.
    Sa caut alti vinovati, asta stiu ca facem cu totii, politistul era pornit sa pice, instructorul nu te-a invatat ce trebuie...nu o s-o fac. A fost vina mea, nu imi caut justificari, iar instructorul saracul, numai eu stiu cat si-a batut capul cu mine.
     Cel mai mult ma bucur ca acum sunt mult mai relaxata, mi s-a luat o emotie de pe inima si o sa incerc sa nu ma mai consum asa mult...asta e, imi mai iau ore de conducere si incerc data viitoare sa fiu mai concentrata si sa las emotiile acasa :)