10 mai 2011

Apa pentru elefanti

Cum s-a lansat acest film am dat fuga sa-l vad pentru ca am auzit multe pareri bune despre carte, pe care insa nu am gasit-o in nici o librarie. Trebuie sa dau comanda pe net si chiar nu am rabdare deci daca exista cineva prin preajma dornic sa mi-o imprumute, ii multumesc anticipat :)

Nu am mai fost la cinema de cateva luni pentru ca nici un film nu m-a atras. Oricum se pare ca lumea si-a pierdut interesul pentru cinema in general, oare sa fie criza de vina ? Am fost in cursul saptamanii la ora 19.00 si eram 5 persoane cu totul in sala....Deci au cam apus vremurile cand faceam rezervare inainte, fugeam sa ajung la timp, stateam la coada, etc.

Despre Apa pentru elefanti se spune ca aduce mult cu un Titanic cu happy-end. Povestea filmului incepe cu un batranel care povesteste aventura vietii lui.

Tanarului Jacob Jankovski (Robert Pattison) ii mor ambii parinti intr-un accident de masina, chiar cu o saptamana inainte ca el sa-si dea examenul de absolvire a facultatii de medicina veterinara. Socul il arunca intr-o aventura care ii va schimba viata pentru totdeauna. Pe cand incearca sa fuga de noua sa conditie, el se arunca din intamplare intr-un tren apartinand unui circ care dadea reprezentaţii prin America. Este perioada Marii crize economice din anii '30, iar locurile de munca sunt extrem de greu de gasit.


La circ ii cunoaste pe Marlena (Reese Witherspoon) si August Rosenbluth (Christoph Waltz). El este directorul menajeriei circului si dresorul animalelor, iar sotia sa participa in spectacol cu un numar cu cai dresati. Jacob va primi slujba de veterinar, ceea ce il va aduce in anturajul familiei Rosenbluth, descoperind cruzimea lui August fata de animale, dar si fata de oameni.
Pentru ca avea foarte multe datorii si nu reusea sa-si plateasca angajatii la timp, pe multi dintre ei ii arunca din tren in timpul noptii. 

Intre Marlena si Jacob izbucneste o dragoste intensa, cu atat mai mult cu cat este foarte periculoasă, scena cand ei se furiseaza de la o petrecere si are loc primul sarut aducand inca o data cu Titanic.


Un rol decisiv va juca in poveste elefantul Rosie, care ii va ajuta intr-un fel pe cei doi sa fie impreuna :)
Intr-adevar chimie intre cei doi parca nu exista, se vede diferenta de varsta dintre ei, ma gandesc acum oare ce partener ar fi fost mai potrivit pentru Reese ?


Va recomand acest film, chiar daca nu sunteti fani Robert, macar pentru Reese si pentru povestea bestseller-ului de succes al lui Sara Gruen.

3 comentarii:

Butterfly spunea...

Si eu vreau sa il vad pentru ca mi-a placut Trailerul, e bine ca are happy end pentru ca nu imi plac filmele cu sfarsit tragic, si asa e realitatea tragica, daca si filmele sunt la fel unde mai e speranta noastra?:))
Apropo de lumea de la film, cred ca toata lumea vine la Orange film miercurea in Mall Vitan pentru ca eu de cate ori am fost sala era plina si abia am gasit locuri in primele randuri :D. Depinde si de sala, am prins si eu sala super goala la mall in Eroii Revolutiei, dar au o sala oribila asa ca alta data nici nu ma mai duc:D

Pixxie spunea...

Da, sala din City Mall este urata dar este si printre cele mai ieftine. Nici eu nu am fost acolo decat acum vreo doi ani la Madagascar 2 :)

Acum am fost in Sun Plaza, sunt sali noi, foarte mari si frumoase. Imi place ca este distanta de doua trepte intre randuri si vezi bine indiferent de fizicul celui din fata :))

BeautyRelated spunea...

mi-a placut maxim filmul asta :)) .. bine, mie imi plac toate filmele usurele, de dragoste, cu happy end.. actually, alt gen nici nu servesc ..