4 aug. 2010

Desert sezonier

M-am gandit sa va prezint cateva deserturi cu care m-am rasfatat eu in aceasta vara. Avand in vedere ca am ajuns la kilogramele dorite, ca merg de doua ori pe saptamana la sala, ca mai alerg in parc de inca vreo doua ori, am zis ca imi permit si putin rasfat, nu prea mult insa, ca sa nu o luam iarasi de la capat cu dieta :)
In plus numai vara pot sa mananc inghetata, in restul anotimpurilor nu-mi prieste, ma innrosesc imediat in gat sau ma doare stomacul...

Am descoperit tortul de inghetata de la Carte D'or - variantele incercate de mine - Muffin, pentru ca sunt innebunita dupa briose, (imi doresc sa fac acasa dar nu stiu de ce mi se pare prea complicat, trebuie sa cumpar forme, hartie speciala, nu cred ca as avea rabdare) si Mascarpone, cu fructe de padure si fistic pe deasupra, intr-un cuvant e x c e l e n t a !!!


Cei de la Ritter Sport au scos in aceasta vara o editie limitata in 3 variante:

- ciocolata alba cu iaurt din lapte degresat cu umplutura de crema de piersici, iaurt din lapte degresat si orez crocant;
-ciocolata cu lapte cu umplutura de crema de lapte si bucati de ciocolata (Stracciatella)
-ciocolata cu lapte cu umplutura de crema din iaurt degresat, fructe de padure si orez crocant.
   Toate 3 sunt foarte bune, cel mai mult mi-a placut insa cea cu fructe de padure, are un gust acrisor si racoritor.

Mai exista nou pe piata si inghetata Milka, insa nu mi s-a parut atat de speciala. Cea pe bat este buna, insa un pret de 5 lei mi se pare putin exagerat. Varianta Milkinis la pahar pare mai mult facuta pentru copii mici !

In rest cand nu mananc dulciuri profit din plin de fructele de sezon.
- Pepenele rosu este preferatul meu, il mananc numai rece si poate tine chiar loc de o masa.
- Pepenele galben este atat de aromat si mai merge si cu inghetata :D
- Caise am luat doar de vreo 2 ori vara asta, nu stiu de ce nu prea ma atrag, probabil am mancat in copilarie pe saturate (imi aduc aminte cand facea mama inghetatat de caise, pfiuuu era asa de buna, niciodata nu aveam rabdare sa o las la congelator )
- Nectarine - de obicei mananc cate una pe zi la birou, desi am citit ca sunt printre cele mai contaminate fructe, au multe pesticide :(

Voi ce delicii savurati vara asta ?

10 comentarii:

Mihaela spunea...

Mi-ai facut pofta! :)
Si mie imi place inghetata de la Carte D'or, desi e putin scumpa. Insa m-am invatat minte sa mai fac economie la astfel de produse. Mi-am cumparat din Kaufland o inghetata autohtona, marca Anca - ieftina, parea ok. Cand sa o mananc am gasit bucatele de plastic inauntru :)) O multime de bucatele de plastic, era plina inghetata cu ele.

Pixxie spunea...

Era promotie in Cora la tortul de inghetata Carte d'or - minus 5 lei :)
Asa ca nu m-am abtinut si l-am luat !

Adelina spunea...

Vezi că sunt forme de brioşe din silicon. Nu tb. să le dai cu unt şi făină, total necomplicat. Durează juma de oră preparatul şi coptul indiferent de reţetă, sunt cele mai simple prăjiturele. :)

Eu nu mănânc îngheţată din comerţ (decât în Italia că aia e excelentă :))) Şi nici ciocolată, că fac acasă. Mai iau rar cioco cu 75-85% cacao. Şi dulciuri de la o patiserie libaneză când şi când.

În rest, pepeneeeeeee verde. 10 kg în 2 zile. :))) Mere, pere, zmeură, afine şi alte fructe de sezon.

Gata, fug că am treabă.

Pixxie spunea...

Da, Adelina am admirat briosele facute de tine cu diverse ingrediente si aratau foarte bine ! Poate ma risc si eu intr-o zi sa incerc :)
Ciocolata cumpar, deh nu toata lumea e asa talentata ca tine la gatit...pupici !

daninho spunea...

mi-ai facut pofta de inghetata :))

Adelina spunea...

Nu-s talentată, ci doar plictisită. Şi când exersezi f. mult (din plictiseală :))) ajungi să transformi o corvoadă într-un hobby. Acum îmi place. :)

A, am început să gătesc serios doar după terminarea facultăţii, deci nu-i târziu nici pt. tine. :))) Pup! O seară faină!

Deedee spunea...

yammmmiii..
eu sunt devoratoare de inghetata cu caramel..
Iar la capitolul fructe , cred ca am batut recordul la mancat pepene galben.

Roxy spunea...

Daca tot am uitat sa scriu despre inghetata in articolul meu, scriu aici. Cele de la Nestle sunt tare-tare bune. Cam scumpe, ce-i drept, dar bune.

Cea mai buna inghetata pe care am mancat-o ever, a fost la mall-ul din Iasi pe vremea cand era la parter o gelaterie. Inghetata de pepene rosu! Mmmmm. Si la Mamaia am mancat o astfel de inghetata si n-a fost rea.

Iar cea mai buna inghetata, de orice fel, este sorbetul. Fructe, fara zahar, fara lapte. In Brasov exista un loc cu zeci de sortimente. Sunt foarte-foarte bune!

Ciocolata Ritter este printre preferatele mele, insa n-am gasit prea multe sortimente pe aici. In ultima vreme insa, in urma unei reclame (bad, bad TV) la KitKat, m-a palit o pofta de speriat. Am mancat de-a KitKat :)) Ma rog, nu mananc multa ciocolata in general, asa ca nu-mi fac griji.

As vrea sa incerc ciocolata de casa, cu alune de padure si stafide. Nu stiu de ce mi se pare insa o reteta complicata...

N-am stiut ca nectarinele sunt asa rele. Tocmai am mancat una :)

Pixxie spunea...

Deedee inghetata de caramel imi place si mie: de la Mc sau Aloma :)

Americanca ai mancat inghetate cam prin toata tara :) Bravo tie !

Iulia spunea...

Nectarine, pepene rosu, cocktail=uri non-alcoolice si nu in ultimul rand MULTA inghetata :D