2 aug. 2010

Fructul pasiunii

Bestsellerul internaţional Fructul pasiunii, primul roman al lui Karel G. van Loon, a apărut în 1999 în Olanda şi a fost publicat ulterior în 35 de ţări, devenind cea mai tradusă carte olandeză din toate timpurile

Armin Minderhout e tatăl unui băiat de treisprezece ani. Monika, iubirea vieţii lui, a murit cu zece ani în urmă, iar el trăieşte acum cu Ellen, cea mai bună prietenă a Monikăi. Cei doi ar vrea să aibă un copil împreună şi, fiindcă nu reuşesc, se supun unui test de fertilitate, din care rezultă că Armin suferă dintotdeauna de o boală congenitală rară, care-l împiedică să procreeze.

Această descoperire îi dă viaţa peste cap: cine e tatăl adevărat al copilului pe care Armin îl considerase fiul lui? E numai una din multele întrebări ce redeschid în el rănile trecutului şi aruncă o umbră de îndoială asupra poveştii de iubire pe care a trăit-o cu Monika. Armin porneşte în căutarea tatălui biologic al copilului său – „făptaşul“ –, iar revelaţia din final va fi pe cât de neaşteptată, pe atât de teribilă.

Pe scurt foarte captivant, l-am citit intr-un weekend si mi-a placut tare mult !

4 comentarii:

Mihaela spunea...

Wow, pare f interesanta.

Victoria West spunea...

Suna interesant.

Anonim spunea...

Ma bucur sa aflu ca cineva mai are pasiune pentru citit, un lucru destul de rar in zilele noastre in randul tinerilor!Asta este o calitate de necontestat!

Pixxie spunea...

Multumesc Anonim de compliment, insa lucrurile nu stau chiar asa de rau. In blogroll exista fete care citesc des carti, chiar mult mai multe decat mine ! Nu chiar toti tinerii sunt la fel ;)