18 nov. 2010

Filmele lunii noiembrie

Toata vara am vizionat doar 2-3 filme, nu a fost ceva care sa ma atraga la cinema, insa cum a venit toamna au aparut o multime de premiere pe care le-am pus in lista de "must-see".

Sorocul (Due Date)
Due Date este noua creatie a regizorului Todd Phillips care a dat anul trecut lovitura cu The Hangover, insa noul sau film nu este pe masura asteptarilor, reprezinta un fel de The Hangover reloaded dar cu mai putine personaje.

Peter Highman (Robert Downey Jr.), un arhitect coleric se afla in Atlanta in interes de serviciu si se grabeste sa revina in Los Angeles pentru ca sotia sa Christina (Michelle Monaghan, actrita cunoscuta din Made of Honor) urmeaza sa dea nastere primului lor copil in aproximativ 5 zile.
Dupa ce este coborat cu forta din avion in urma unei conversatii inofensive despre bombe cu un alt pasager, viitorul tatic nu are alta sansa de a ajunge acasa in timp util decat sa traverseze cu masina intreg teritoriul Statelor Unite ale Americii.
Intrucat il are ca partener de calatorie pe actorul aspirant Ethan Tremblay (Zach Galifianakis), care izbuteste de fiecare data sa genereze haos si incurcaturi, misiunea lui Peter de a-i fi alaturi Christinei in momentul emotionant al nasterii bebelusului nu este deloc usoara.
Problema majora nu este insa daca Peter reuseste sa ajunga in Los Angeles la timp, ci daca este cu adevarat tatal biologic al bebelusului, avand in vedere ca sotia lui nu a pierdut niciun moment legatura cu fostul ei iubit Jim (Jamie Foxx), devenit intre timp cel mai bun prieten al lui Peter.

Peter este pe rand impuscat in picior, retinut de politie, lasat fara bagaj si acte, implicat in accidente de circulatie. O scurta aparitie are si Juliette Lewis, in rolul unei comerciante de iarba.

Ce mi-a placut: cum au jucat cei doi protagonisti, soudtrack-ul si peisajele de la Marele Canion.

Ce nu mi-a placut: ca nu am ras atat cat ma asteptam din trailer, ca la un moment dat te plictisesti sa-i vezi numai pe cei doi protagonisti aproape tot filmul.

Charlie St.Cloud
Bazata pe romanul "The Death and Life of Charlie St. Cloud" al autorului Ben Sherwood, aceasta drama romantica il are in centrul actiunii pe tanarul Charlie (Zac Efron), care este adorat de catre mama lui Louise (Kim Basinger) si de catre fratele mai mic pe nume Sam si care are un viitor stralucit de vreme ce a obtinut o bursa scolara si a cucerit o multime de premii si medalii navigand cu yachtul.


Atunci cand este victima unui accident de masina in care mezinul Sam decedeaza, Charlie este coplesit de suferinta si sentimente de culpabilitate intrucat el se afla la volan in noaptea fatidica. Legatura afectiva speciala dintre cei doi frati ii permite lui Charlie St. Cloud sa vada fantoma lui Sam si sa isi indeplineasca promisiunea facuta acestuia de a juca baseball cu el in fiecare zi, ceea ce ii alina cat de cat durerea.

Insa atunci cand Charlie se indragosteste de colega de clasa din liceu Tess Carroll (Amanda Crew, actrita cunoscuta din comedia Sexcursie), trebuie sa lase in urma umbrele trecutului si sa priveasca cu speranta spre viitor daca doreste sa aiba o relatie cu fata de care se simte atras.

Un film emotionant, mai ales pentru cei care au un frate mai mic si cunosc atasamentul fata de el. Este un film la care am scapat cateva lacrimi si il recomand din tot sufletul.

Greu de pensionat (Red)
Frank Moses (Bruce Willis) , Joe Matheson (Morgan Freeman), Marvin Boggs (John Malkovich) si Victoria (Helen Mirren) au fost agenti CIA de top pana in momentul in care s-au retras din activitate, insa secretele pe care le cunosc din interiorul organizatiei ii transforma in tinte vii pentru un asasin high-tech.

Intrucat existenta sa linistita si idilica este amenintata, iar femeia pe care o iubeste pe nume Sarah (Mary Louise-Parker) este in pericol din cauza dezvaluirii identitatii lui, Frank Moses apeleaza la ajutorul membrilor fostei sale echipe intr-un efort disperat de a supravietui.


Cei patru fosti agenti secreti pensionati, trecuti in dosare RED (Retired Extremely Dangerous) trebuie sa isi foloseasca inteligenta, experienta si abilitatile de luptatori si sa colaboreze cat mai eficient daca vor sa ramana cu un pas inaintea urmaritorilor si sa isi salveze vietile.

Misiunea aparent imposibila de a patrunde in cartierul general al CIA este dusa la capat cu succes de catre Joe, Frank, Victoria si Marvin, care reusesc sa dejoace una dintre cele mai mari conspiratii din istoria guvernamentala.

A fost un film cu actiune si faze amuzante in egala masura, se vede influenta unor nume mari in acest film…este un film de duminica “must see”.


Bineinteles ca in lunga mea lista de filme vizionate se mai afla cateva ce au fost lansate prin octombrie si au fost deja evaluate si comentate de alti bloggeri.

Mananca, roaga-te, iubeste (Eat, pray, love)
A fost pe alocuri plictisitor, cand ma gandesc ca abia asteptam sa-l vad, nu pot decat sa ma bucur ca nu am mers la cinema. Cartea am citit-o acum 2 ani si imi aminteam pasaje din ea ce s-au regasit in film. Poate si faptul ca Julia Roberts nu se afla printre actritele mele preferate a contribuit la acest lucru…
Cititi niste recenzii bune la Ioana si Adina.

Reteaua de socializare (The social network)
Da si eu ma aflu printre utilizatorii Facebook, la fel ca alti 500 de milioane. Un film interesant, cu multe date si denumiri din IT.
A trebuit sa stau concentrata tot filmul sa fiu atenta ca sa inteleg despre ce se vorbea. Cu ocazia asta am aflat si eu cine este Mark Zuckerberg :) Si Justin Timberlake joaca ok intr-un mic rol de ticalos...
Pe Raluk.ro gasiti un review.

Wall Street: Banii sunt facuti sa circule (Wall Street: The money never sleeps)
Mi-am dorit mult sa vad acest film, nu stiu de ce, probabil tot din cauza trailerului foarte captivant. In plus imi place foarte mult cuplul format din Shia leBouf si Carey Mulligan atat in film cat si in realitate.

Este un film cu informatii economice, referitoare la actiuni, Bursa,  si mult plans...prea mult !  In mici roluri secundare ii putem vedea pe Susan Sarandon si Charlie Sheen. Nu a fost atat de captivant cum ma asteptam din trailer insa mi-a facut placere sa-l vad.
Aveti aici  o parere mai detaliata.

Un comentariu:

Roxy spunea...

Am fost in seara asta la Wall Street si e cam greoi intr-adevar pentru cei care nu sunt familiarizati cu lumea financiara. N-am inteles foarte mult din film, mi s-a parut si foarte lung, dar a fost ok. Michael Douglas e bun.

Am asteptat cu nerabdare Eat, Pray, Love si m-am gandit ca daca e Julia Roberts in el n-are cum sa fie rau. Si apoi am citit pe un blog despre film si am ramas tare dezamagita. Cartea mi-a placut tare mult si n-as vrea ca filmul sa-mi lase un gust amar...