21 feb. 2011

Lady Fit

Am vrut sa revin cu mersul la sala din martie dar nu am mai avut rabdare si am inceput de la 1 februarie. De la 1 martie vreau sa reincep si alergatul in parc :)

Sala pe care o frecventez inca din 2008 cu unele intreruperi este Lady Fit - fosta Get Fit Gym.  Merg acolo inca de cand era Cristian Margarit manager, acum sala este condusa de Cori Gramescu, fosta lui prietena...

Atunci am cautat pe internet o sala speciala pentru fete, aproape de mine...abia dupa ce mi-am facut abonament am vazut ca este o sala frecventata de multe persoane publice, jurnaliste, modele, prezentatoare tv. Rand pe rand am dat nas in nas cu Laura Andresan, Daniela Crudu, Oana Ionita (care era si antrenoare de dansuri inainte sa nasca), Roxana Ionescu, etc.

Anul trecut sala a fost reamenajata si arata cam asa :

Sala mare
Sala mica

Vestiar

Antrenoarele sunt persoane cu experienta si foarte talentate in ceea ce fac.

Preferata mea in acest moment este Dalanda, care la fiecare antrenament te epuizeaza, te lasa cu febra musculara zile bune :) In plus bonusul de la sfarsitul orei ce consta in dans african este relaxant si funny...am descoperit ca imi place muzica africana, drept pentru care i-am facut un folder special in calculator.
Dalanda tine ore de pump-up (diverse exercitii cu greutati mici) si cardio-hit pe multe melodii in limba franceza :)


Cristina Danila are ore de step-aerobic pe care le-am frecventat intr-o perioada cand mergeam seara la sala. Are ore destul de grele, in primele 30 de minute lucrezi numai picioarele apoi treci la abdomene !


Andreea Zaragiu este campioana mondiala la kempo, wushu si kickbox,  a castigat peste 100 de meciuri si peste 40 de medalii.
Are ore de tae-bo si kangoo jumps (la care nu am avut curaj sa ma risc pana acum, pur si simplu mi se par nesigure acele ghete).


Ramona Ciobanu este fata care s-a clasat pe locul 4 la platforma de 10 metri din cadrul Campionatelor Europene din 2006, cea mai bună performanţă la sărituri din istoria înotului românesc.
Are ore de tone-up - o varianta mai simpla decat a orele de pump-up dar putin mai grea decat pilates !

Pe Cori Gramescu probabil o cunoaste toata lumea. Antrenorul care a slabit 30 de kg, singurul certificat pentru pilates din Romania, a antrenat si a slabit concurentii de la Marele Castigator, etc. Majoritatea orelor de la sala sunt tinute de ea...
Pilates nu fac, mi se pare prea simplu, insa de curand a introdus o serie de antrenamente noi, Ladyfit fiind singura sala din Romania unde se practica aceste ore.

Piloxing este cea mai noua moda la Hollywood. Prin mixul ecclectic de exercitii pilates, elemente de box si miscari de dans reuseste sa fie un antrenament foarte eficient pentru intregul corp. Acest nou program a atras deja multe celebritati internationale, de la Hillary Duff la Robyn.

Am fost la o ora si chiar mi-a placut, a fost totusi destul de obositor sa topai intruna aproape 30 de min, insa cred ca voi mai incerca.

BeamFIT se refera la exercitii executate cu ajutorul beam-ului, o bara din burete special creat pentru a creste concentrarea asupra propriului corp. Datorita principiilor special ce stau in spatele acestei metode, corpul activeaza toti muschii in incercarea de a compensa instabilitatea resimtita datorita beamului. Astfel, metoda are nenumarate beneficii la nivelul posturii, a respiratiei, a eficientei exercitiilor practicate si mai ales este o metoda excelenta de eliminare a stresului, intrucat toata atentia se concentreaza asupra propriei persoane, construind o legatura foarte puternica si benefica intre minte si trup.

SexyFlexy se bazeaza pe elemente de balet, pilates, stretching si Bikram Yoga. Adica iti vei lucra fiecare muschi din corp, vei obtine muschi rezistenti si elastici si o sa transpire din belsug, pentru ca aceasta ora se desfasoara intr-o camera incalzita la 37 de grade, adica temperatura ideala pentru a induce o stare profunda de relaxare, de eliberare si o stare generala buna.
Suna tentant exercitii fara aer conditionat, chiar sunt curioasa :)


Mersul la sala este pentru mine o pastila de optimism, ma face sa fiu multumita de mine, nu merg neaparat ca sa slabesc insa imi stimuleaza endorfina mai mult decat o ciocolata si imi imbunatateste starea de spirit.

Iarna de obicei fac pauza deoarece nu-mi place sa umblu prin frig  - deci pe la mijlocul lui octombrie m-am oprit, am avut grija la nutritie si am facut acasa cateva exercitii de 2-3 ori pe saptamana. Am fost incantata cand Dalanda mi-a zis ca nici nu se cunoaste ca am facut atata pauza :D

Pentru mai multe amanunte intrati pe site. Spor si ne vedem la sala !

3 comentarii:

Andreea spunea...

E o sala profesionista din descrierea ta.Parca mi-ai facut pofta de mers la sala! Pupici :*

Pixxie spunea...

Ma bucur ca iti place sala :)
Intr-adevar creeaza dependenta, te oboseste si te relaxeaza in acelasi timp ! Pupici :*

rux spunea...

Si mie imi place sala, orele Dalandei sunt foarte eficiente. Tin insa sa iti spun ca mai exista antrenori certificati Pilates in Romania, chiar in Bucuresti - antrenoarea a slabit 70kg :)