29 nov. 2011

Meniu special

O sa va arat ce retete noi am incercat de ziua mea pentru musafiri. Am vrut ceva mai special, un alt meniu decat anul trecut.

Prima incercata a fost somon afumat cu avocado, iaurt gras si salata.
Se aseaza in ordinea din fotografie: cateva bucatele de avocado cu zeama de lamaie, iaurt gras amestecat cu putin usturoi, cateva frunze de salata, somon afumat, putina sare si piper. Este gustoasa, racoritoare si mai ales de efect :) Nu necesita ingrediente scumpe si nici mult timp pentru preparare, ideala ca parte dintr-un aperitiv !

La felul principal am servit rondele de somon la cuptor dar am vrut o garnitura mai speciala nu banalele legume mexicane, cartofi natur, etc. Am primit aceasta reteta de la o colega, la fel ca si cea de mai sus.

Ingrediente pt o tava de 30×20:
1 vanata mare
3 dovlecei medii
6-7 ciuperci champignon
3 rosii mari
300 gr mozzarella
2-3 linguri ulei de masline
3 felii de paine uscata
maghiran
patrunjel
3 linguri de parmezan ras
ulei de masline

Spalam legumele foarte bine, le stergem, apoi le taiem pe toate in felii foarte subtiri dupa care le pudram cu sare. Taiem si mozzarella in felii subtiri. Ungem o forma cu cateva linguri de ulei de masline si incepem sa aranjam straturile de legume si mozzarella.

Ca sa va fie mai usor sa aranjati straturile, sprijiniti unul dintre capetele formei pe o carte mai groasa astfel incat forma sa fie inclinata. Astfel, straturile se vor aranja foarte rapid fara sa cada in forma. Asezam intai un strat de felii de vanata, apoi de rosii, dovlecei, ciuperci si la sfarsit mozzarella. Continuam astfel pana ce terminam toate legumele.

Pentru crocantul de paine, mixam in robot, miezul de paine, maghiranul, patrunjelul si parmezanul. Pudram din belsug legumele cu acest mix, le stropim cu putin ulei de masline si le coacem la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 30-40 minute.
Daca vreti sa transformati aceasta reteta in una de post, eliminam mozzarella si parmezanul.

Trebuie sa aveti grija la coacere cu vanata, care se face mai greu, desi cruda oricum nu o sa fie.
Poza dupa coacere nu am mai apucat sa fac :))
Pofta buna !

27 nov. 2011

Testez Revicel

Parca stiam eu de ce in ultimele 2 luni nu mi-am mai cumparat o crema anticelulitica caci iata cum aceasta campanie a picat la fix :)

Credeam ca nu mai ajung in posesia acestor produse, m-a cautat curierul in fiecare zi, chiar daca pe AWB scria mare numarul meu de telefon si indicatia "a se contacta inainte de livrare"...ca apoi sa imi spuna tipa din centrala ca nu aveau numarul meu de telefon pe cutie si a trebuit sa il ceara dupa cateva zile celor de la Trender...m-a enervat si amuzat in acelasi timp :))

Auzisem de Revicel anul trecut, camd am participat la un sondaj, ceva de genul, dar nu am vazut aceasta crema prin magazine...
La prima vedere arata foarte bine, imi place ca arde si pisca pielea, asa simt si eu ca este altceva nu o banala crema de corp. Totusi trebuie imediat sa te speli pe maine dupa aplicare ca sa nu simtim din plin ardeiul iute :)).

19 nov. 2011

Tag: Actritele preferate din seriale

Tagul acesta l-am vazut in 3 versiuni: top 10 seriale, top 10 actrite din seriale sau top 10 actrite ! Acum chiar nu mai stiu care era varianta originala, probabil fiecare a ales tagul in functie de preferinte :)

Eu am ales tagul despre actritele preferate din seriale, nu sunt chiar 10 seriale diferite pentru ca nu am urmarit atatea in ultima perioada. Doar nu era acum sa rememorez Salvati de clopotel si altele din copilarie, ca nu mai terminam curand :))

10. Natasha McElhone (Karen, Californication) - imi place rolul ei din acest serial, din pacate nu am mai vazut-o prin alte filme. Este foarte frumoasa, m-a impresionat povestea ei din viata reala, era insarcinata cu cel de-al treilea copil cand a ramas vaduva. Sigur este o femeie puternica si in viata reala, la fel ca in serial :(

9. Kim Raver (Teddy, Grey's Anatomy) - are un rol de femeie independenta care mereu sufera din dragoste. Mi-a placut cuplul format de ea cu Henry, pacat ca nu a fost mai de durata :(

8. Emilia Clarke (Daenerys, Game of Thrones) - a fost personajul meu preferat din prima serie Urzeala Tronurilor, abia astept continuarea in primavara :)

7. Kim Cattrall (Samantha, SATC) - cea mai haioasa si dezinvolta din serial :) Chiar nu mai are nevoie de prezentari...

6. Deborah Ann Woll (Jessica, True Blood) - sunt fascinata de tenul ei, iar combinatia de roscat cu piele alba si ochi albastri mi se pare foarte sexy :D

5. Ellen Pompeo (Meredith Grey, Grey's Anatomy) - am citit mai demult un articol foarte adevarat. Clar orice femeie este Meredith Grey !

4. Lauren Graham (Lorelai, Gilmore Girls) - ufff cine nu isi doreste asa o mama ? Tanara si open-minded ? Eram fascinata de cat de repede vorbeau Lorelai si Rory si cum mereu mancau numai prostioare :))

3. Eva Longoria (Gabi, Desperate Housewives) - funny, sexy, shopaholic :)

2. Sarah Jessica Parker (Carrie, SATC) - oare cate dintre noi nu ne imaginam ca semanam cu personajul Carrie atunci cand scriem articole pentru blog, cand ne cumparam ceva "expensive" si pe care ni-l dorim de mult, cand suntem incaltate cu tocuri pe vreme urata sau cand pur si simplu o sarbatoare importanta ne-o petrecem singure acasa cu un film bun ?!

1. Sofia Vergara (Gloria, Modern Family) - avand in vedere ca este serialul meu preferat in acest moment, trebuia sa fie Gloria pe primul loc ! Este atat de haioasa cu accentul ei, are replici bune mereu, imi place cum isi cearta sotul si copilul sau cand zice "Ei Jaaaaaaaay !!!" :))

8 nov. 2011

Tag copilarie

1. Ce raspundeai la intrebarea: ce vrei sa te faci cand vei fi mare?
Avocata :)) Inteleapta de mica :P

2. Care erau desenele animate preferate?
Gradina ascunsa, Sandi bell, Candy, Cartea Junglei si Tom si Jerry.

3. Care a fost cea mai frumoasa zi de nastere sarbatorita si de ce?
Nu imi aduc aminte o zi in special, majoritatea le petreceam cu rudele si erau reusite bineinteles pentru ca eram in centrul atentiei :)

4. Ce jocuri preferate aveati?
Flori, fete, filme sau baieti, Imparate luminate si Ascunselea :)

5. Ce iti doreai sa faci neaparat si inca nu ai reusit?
Sa calatoresc in multe tari.

6. Care a fost prima pasiune sportiva si nu numai?
Nu am avut pasiuni sportive. Mi-a placut apa si am invatat sa inot de mica, atat !

7. Care a fost primul cantaret/grup muzical preferat?
Primele casete au fost cu Pet Shop Boys, Abba sau Toto Cutugno.

8. Cel mai frumos obiect cerut (eventual primit) lui Mos Craciun, Nicolae?
Imi doream si eu pe vremea aia lucruri banale care nu se gaseau, gen papusi sau pufuleti :)) Cand le primeam va dati seama cate incantare era :)

1 nov. 2011

Profesional sau bio ?!

Ma macina intrebarea este de la un timp. De cand am probleme cu acneea, de cand tenul meu a facut trecerea subita de la un ten mixt la un ten deshidratat. Nici macar nu mi-am dat seama, eu obisnuita sa cumpar creme light am fost nevoita sa trec brusc la creme hidratante.

Am fost la un tratament cosmetic de curatare recent si am intalnit o doamna cosmeticiana foarte draguta si cu experienta. Am ajuns sa pun mare pret pe calitatea personalului dintr-un salon, prefer sa platesc mai mult la plecare, dar sa nu intalnesc angajate distrate, neingrijite, fara un zambet pe fata, dornice numai sa iti propuna alte lucruri decat cele pentru care te-ai programat numai ca sa platesti mai mult.

Revenind la doamna cosmeticiana de la salonul El-Studio, un salon pe care il recomand si unde eu ma simt foarte bine, dansa mi-a spus ca tenul meu s-a schimbat odata cu trecerea anilor dar si de la alte aspecte. Posibil glanda sau chisturi ovariene si ca nu prea am ce face daca este asa.

Eu folosesc diverse creme pentru fata (sa nu imi spuneti sa arunc mostrele primite, nu stiu cate dintre voi o pot face, mai ales ca sunt in stare foarte buna, nu au expirat) combinate cu un strop de ulei de struguri sau macadamia. Am inteles ca uleiurile sunt nutritive pentru ten dar nu si hidratante, deci nu sunt suficiente.

Acum ma gandesc ce crema sa aleg pentru tenul meu dupa ce termin mostrele: o crema profesionala de la salon, gen Gigi sau o crema cu ingrediente bio - pretul este asemanator. 

Cele de la Gerovital sau Cosmetic Plant, sunt bunicile dar contin parabeni sau parfum, sunt bune, romanesti, dar nu extraordinare. Iar despre cele profesionale nu stiu ce sa zic, nu am incercat pana acum vreuna....bineinteles ca o cosmeticiana iti recomanda produsele ei, o farmacista produsele dermatocosmetice, Vichy, Avene, o doamna de la plafar tincturi sau vitamine...pana la urma care au cel mai bun rezultat pe termen lung ?!