24 aug. 2011

Bio Bunataturi

Am facut recent cateva cumparaturi pentru pielea si sufletul meu :) Cred ca stiti ca la Biobunatati gasiti o multime de lucruri minunate. A fost prima oara cand m-am decis sa-mi fac cateva cadouri si am ales niste uleiuri pentru ten si corp, pentru ca as vrea sa ma rezum doar la uleiuri o perioada, sa vad cum reactioneaza tenul meu...

Dupa cateva cercetari am ales uleiul de struguri si cel de macadamia...urmatorul pe lista este cel de argan, dar astept o promotie...apoi si pentru papilele mele gustative am luat o punga de seminte de in macinate si condimente iuti cu chilli pentru legume wok...

Despre uleiul de struguri
Folosit in formulele de ingrijire a pielii cum ar fi creme de ten si corp, lotiuni. Este astringent si este potrivit pentru tenul gras, predispus la acnee. Lasa o urma fina satinata pe piele. Protejeaza pielea, mentine hidratarea si impiedica formarea ridurilor. - 100 ml

Ingrediente: 100% Ulei din samburi de struguri rafinat (vitis vinifera), coldpress, provenineta Chile.

Descriere: Extractia uleiului din seminte de struguri este de data recenta, in pofida faptului ca vita de vie este cultivata de mii de ani. Initial a fost produs in Franta si Italia si a fost utilizat pentru prepararea salatelor. Este un ulei foarte popular pentru utilizare in cosmetica datorita consistentei sale foarte fine, usoare.

Penetreaza rapid epiderma, nelasand senzatia de piele grasa. Datorita continutului ridicat de acid linoleic care este repedeincorporatin piele, reduce pierderea de apa si restabileste elasticitatea pielii. Acizii grasi esentiali trec repedein stratul cornos si de aceea uleiul are efect ocluziv dar si curativ. De obicei transparent, cu o tenta galben-verzuie, inodor. Destul de subtire ca si consistenta, intra usorin piele. Metoda de extractie: presat la rece.

Componenti principali: Uleiul din samburi de strugure este bogat in vitamina E si vitamina F, precum si unele minerale: zinc, cupru, seleniu. Continutin acizi grasi: Linoleic- 71%, Linolenic- 0.3%, Oleic- 18%, Palmitic- 7%, Stearic- 4%. pH- 3.8

Despre uleiul de macadamia
Ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii, este nutritiv şi acţionează la nivel celular pentru refacerea integrităţii cutanate. Este un ulei protectiv cu o absorbţie rapidă și textură uşoară. Reechilibrează tenul gras şi mixt - 100 ml

Copacul de Macadamia este nativ în Australia şi insula Madagascar, acum este cultivat şi în Indonezia, Hawaii, Noua Zeelandă. Nucile au o aromă desebită şi sunt consumate ca atare sau sunt incluse în diverse preparate culinare. Industria cosmetică a recunoscut proprietăţile benefice ale uleiului de macadamia şi a început să dezvolte produse pentru îngrijirea pielii şi a părului incluzându-l în lista de ingrediente.

Uleiul extras din nucile de macadamia este o bogată sursă de acid palmitoleic, similar sebumului uman. Ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii, are efect nutritiv şi acţionează la nivel celular pentru refacerea integrităţii pielii. Este un ulei protectiv cu o absorbţie rapidă şi este util pentru vindecarea leziunilor, a zgârieturilor şi a diverselor iritaţii. Este un ulei blând, hrănitor, calmant şi un bun protector celular.

Metoda de obtinere: prin presarea la rece a nucilor de macadamia

Zona geografică de provenienţă: Australia

Prezentare: lichid clar gălbui, textură uşoară, miros caracteristic fin

Componenţi principali: acid oleic, palmitoleic (omega-7), linoleic (omega-6), linolenic (omega-3), stearic, vitamine, minerale.

Proprietăţi

regenerant
emolient
hrănitor
penetrant, nu lasă urme grase
reechilibrant al tenul gras şi mixt
catifelant, conferă fineţe pielii
drenant
circulator
uşor filtru solar
protector capilar
protector cutanat

Recomandări

ten mixt, gras
pielea îmbătrânită şi uscată
atenuarea cicatricelor
vergeturi preventiv
demachiant
cuperoză şi probleme circulatorii
piele iritată, cicatrici
piele fragilă, agresată, sensibilă
ca bază de masaj
prepararea compoziţiilor solare
protector pentru păr faţă de agresiunile externe


3 comentarii:

coco spunea...

ce-mi place...eu folosesc de cand le-am descoperit...si sunt foooaaarrrttteee multumita...de struguri am folosit din cel alimentar :)))

YellowJade spunea...

Sa le folosesti cu placere! Uleiul de macadamia e pe lista mea de cumparaturi viitoare.

Pixxie spunea...

@Coco: cred ca si acesta cosmetic de struguri este asemanator cu cel alimentar, cel putin la miros :)

@YellowJade: Multumesc ! Uleiul de macadamia miroase foarte frumoos a nuci :)