15 sept. 2010

Roco

De curand am un nou prieten, numele sau este Roco :) Este cel de-al doilea papagal al meu, in urma cu un an am avut o nimfa, Zaza, care insa din pacate nu a trait prea mult :(

Sper cu acest mic perus sa am mai mult noroc ! Nici cu celalalt nu vad unde am gresit, am citit in perioada imediat urmatoare un milion de articole, de cauze posibile de imbolnavire, de diagnosticuri, devenisem experta. Probabil a racit sau l-am cumparat eu gata cu probleme si mai sensibil. S-a imbolnavit duminica seara, la ora aia nu aveam unde sa merg sau ce sa mai fac !

In fine, chiar am suferit, mi-a fost mult timp frica sa ma cumpar unul in loc, dar pana la urma mi-am facut curaj.
Imi plac animalele de companie dar daca patesc ceva suferinta este mare, asta m-a tinut departe sa am vreun catelus sau pisica. Stiu ca aduc multe beneficii si te binedispun cand ai probleme, te fac un om mai bun, dar daca esti prea atasat ai de suferit !

Admir mult persoanele cu un catel, dar deocamdata eu imi fac "incalzirea" cu un perus, ramane de vazut ce voi face in viitor !

13 comentarii:

Silvia spunea...

eu sunt topita dupa catelusi :) as vrea sa am vreo 5-6 :)) si eu am avut 2 papagali cand eram mai micuta :D
e f frumos ;) sa-ti traiasca si sa fie sanatos! poate sa si vorbeasca ;) o vecina de-a mea avea un perus care vorbea. toata ziua striga: "Vine politia! Inchide geamul!" :))

Pixxie spunea...

Stiu ca perusii se pot invata sa vorbeasca; daca as reusi cu Roco asta, ar fi o adevarata performanta, mai ales pentru mine :)

Iulia spunea...

Rocco al meu vorbea :(. Trebuie sa exersezi si prinde repejor. Mai greu e la inceput, pana isi "da drumul". Spor sa aveti amandoi!

Pixxie spunea...

Multumesc Iulia !

Mihaela spunea...

Succes cu Roco. Mie mi se pare dificil de ingrijit un perus, n-am avut niciodata si nici nu mi-am dorit.
Acum avem un catel, cred ca ai mai citit pe blog...pana la mijlocul lui octombrie este la dresaj si mi-e tare dor de el...

Pixxie spunea...

Cum sa nu-l stiu pe Albert ?
E adorabil !
I-am vazut si facebook-ul :)

Mihaela spunea...

:) Da, are si adresa de email :)) Nebuniile prietenului meu :))

The Drama Queen spunea...

Hey, stiu ca nu am comentat niciodata, dar sa stii ca te citesc mereu. Te-am decoperit pe blogul printesei urbane :)
Imi permit sa comentez acum pt ca am un sfat pentru tine care te-ar putea ajuta si sper sa-l urmezi. Perusii sunt foarte foarte foarte sensibili. Trebuie neaparat sa le iei si un prieten. Au fost cazuri de perusi care au murit in mod inexplicabil pana s-au facut tot felul de cercetari si s-a ajuns la concluzia ca ei mor... de tristete. Stiu cum suna, dar ai zis si tu ca nu ai stiut ce avea Zaza. Nu stiu daca asta a avut, dar cred ca ar fi bine sa iei in calcul si sa iei un prieten pt Roco :)
Sa-ti traiasca frumuselul! Si sa ne mai recomanzi filme :D :*

Pixxie spunea...

Bine ai venit Merat ! Si eu tot de pe blogul Ionoukai te stiu :)

Intr-adevar papagalii au nevoie de o pereche, am tot citit, ca daca partenerul ii moare, el ramane fidel :)

Dar am zis ca se ataseaza mai repede de mine, ca baietii sunt mai iubareti decat femelele, ca daca are pereche ma ignora, deh diverse...am tot citit atunci tot felul de forumuri si toti aveau cate o parere.

Poate o sa-i cumpar o pereche daca vad ca nu ne imprietenim. Acum e pui si se sperie din orice, cand intru in camera se opreste si din mancat si se vede cum ii bate inimioara !
Tre sa plec din camera ca sa fiu sigura ca se hraneste :)

The Drama Queen spunea...

Of, dragul de el :) Eu nu pot sa-mi iau pentru ca am pisoi. Si ar fi ceva de genul Tom si Jerry :)) Dar mi-ar placea si mie. Sunt scumpi foc :)

Andreea spunea...

Pixxie,ce frumos e Roco! Sa ai parte de el cat mai mult timp! Eu am avut vreo doua perechi de papagali. Sunt tare prietenosi cei care sunt singuri si nu au pereche.
O zi cat mai frumoasa!

Iulia spunea...

Mi-am luat si eu de la biblioteca "O plimbare de neuitat". Sper sa-mi placa :)). M-am lasat convinsa de review-urile tale.

Pixxie spunea...

Iulia sunt convinsa ca iti va placea ! Apoi sa vezi si filmul daca nu ai facut-o pana acum :)