14 dec. 2010

De neoprit si 3 zile de cosmar !

In ultima vreme m-am setat pe filme de actiune. Cele mai bune la ora actuala, dupa parerea mea si a mai multor site-uri de specialitate sunt "De neoprit" si 
"3 zile de cosmar".

De neoprit (Unstoppable)
Inspirata dintr-o poveste reala petrecuta cu cativa ani in urma, drama
"De neoprit" relateaza modul in care o companie de cale ferata se straduieste sa evite o catastrofa feroviara ce ar putea afecta un oras extrem de populat din Statele Unite ale Americii.


O garnitura de tren lunga de o jumatate de mila, incarcata la capacitate maxima cu substante toxice si combustibil lichid, se desprinde in mod accidental de locomotiva si goneste in cea mai mare viteza spre un oras din vecinatate, fara ca vreun om sa aiba control asupra ei.

Un inginer feroviar cu experienta pe nume Frank Barnes (Denzel Washington), care este pe punctul de a-si pierde locul de munca din cauza restructurarilor pe care le planuieste compania angajatoare, face echipa cu un tanar conductor pe nume Will Gordon (Chris Pine) cu scopul de a impiedica deraierea intr-o curba a trenului plin cu substante explozibile si pentru a salva astfel populatia din zona de la un dezastru inainte de a fi prea tarziu.

In alt rol o regasim pe Rosario Dawson care completeaza perfect peisajul: frumoasa, inteligenta, foarte convingatoare in rolul unei femei cu multa stapanire de sine si la fel de mult suflet.

3 zile de cosmar (The Next Three Days)
Viata pare perfecta pentru John Brennan (Russell Crowe), pana cand sotia sa, Lara (Elizabeth Banks), este arestata pentru o crima ingrozitoare, pe care ea sustine ca nu a comis-o. La trei ani dupa pronuntarea sentintei, John se lupta sa-si tina familia unita, crescandu-si fiul si predand la facultate. In acelasi timp el urmareste prin toate mijloacele disponibile sa dovedeasca nevinovatia sotiei sale.


Odata cu respingerea recursului final, Lara are tendinte suicidare, iar John decide ca există o singură soluţie posibilă si suportabila: aceea de a-si scoate soţia din inchisoare cu orice pret. In ciuda sanselor slabe de reusita si lipsa proprie de experienta, John pune la cale un plan de evadare si se arunca intr-o lume periculoasa si nefamiliara , riscand in cele din urmă totul pentru femeia pe care o iubeste.

Este un film care te marcheaza, te tine cu sufletul la gura si pielea de gaina pana in ultimele minute. Tot filmul ii tii pumnii lui John sa reuseasca, sa scape de politie, iti dai palme cand vezi ca rateaza ce isi propune. Nu este un film tipic, in care personajul principal este un super erou caruia totul ii merge snur.
Nu, el este un om normal, supus greselilor, pentru ca ceea ce isi propune este ceva cu totul nou in viata lui. In plus increderea pe care o are John in sotia sa, este impresionanta, nici macar nu o intreaba daca ea a comis crima, pentru ca o cunoaste prea bine...

Sa mentionez faptul ca biletele pentru 3 zile de cosmar au fost castigate la un concurs. Multumesc Raluk.ro !!!

6 comentarii:

daninho spunea...

Am auzit si de la altii ca Unstoppable merita vazut, tre sa-l vad si eu :)

The Next Three Days nu prea e genul meu :D

Roxy spunea...

Unstoppable este pe lista mea, dar de al doilea nu auzisem inca. Pare interesant si mie imi place Russell Crowe.

Sa incerci The Town, daca nu l-ai vazut inca. Tot de actiune, cu Ben Affleck

Pixxie spunea...

Daaa, The Town este de mult pe lista. I-am vazut trailerul in vara, nu stiu de ce a fost asa tarziu lansat. Abia astept sa-l vad :)

Andreea spunea...

Dupa The Next Three Days nu prea ma dau in vant.

Unknown spunea...

nu stiu daca am apucat sa iti zic, dar imi place foarte mult faptul ca esti un "mic" critic de filme. :)

Pixxie spunea...

@Andreea: sa stii ca daca il vezi vei fii placut surprinsa, eu zic ca merita !

@Larisa: mersi frumos ! Filmele sunt o mare pasiune de-a mea, uneori costisitoare :)
Critic de film este o meserie frumoasa, dar cred ca mai am mult pana acolo :*