29 nov. 2011

Meniu special

O sa va arat ce retete noi am incercat de ziua mea pentru musafiri. Am vrut ceva mai special, un alt meniu decat anul trecut.

Prima incercata a fost somon afumat cu avocado, iaurt gras si salata.
Se aseaza in ordinea din fotografie: cateva bucatele de avocado cu zeama de lamaie, iaurt gras amestecat cu putin usturoi, cateva frunze de salata, somon afumat, putina sare si piper. Este gustoasa, racoritoare si mai ales de efect :) Nu necesita ingrediente scumpe si nici mult timp pentru preparare, ideala ca parte dintr-un aperitiv !

La felul principal am servit rondele de somon la cuptor dar am vrut o garnitura mai speciala nu banalele legume mexicane, cartofi natur, etc. Am primit aceasta reteta de la o colega, la fel ca si cea de mai sus.

Ingrediente pt o tava de 30×20:
1 vanata mare
3 dovlecei medii
6-7 ciuperci champignon
3 rosii mari
300 gr mozzarella
2-3 linguri ulei de masline
3 felii de paine uscata
maghiran
patrunjel
3 linguri de parmezan ras
ulei de masline

Spalam legumele foarte bine, le stergem, apoi le taiem pe toate in felii foarte subtiri dupa care le pudram cu sare. Taiem si mozzarella in felii subtiri. Ungem o forma cu cateva linguri de ulei de masline si incepem sa aranjam straturile de legume si mozzarella.

Ca sa va fie mai usor sa aranjati straturile, sprijiniti unul dintre capetele formei pe o carte mai groasa astfel incat forma sa fie inclinata. Astfel, straturile se vor aranja foarte rapid fara sa cada in forma. Asezam intai un strat de felii de vanata, apoi de rosii, dovlecei, ciuperci si la sfarsit mozzarella. Continuam astfel pana ce terminam toate legumele.

Pentru crocantul de paine, mixam in robot, miezul de paine, maghiranul, patrunjelul si parmezanul. Pudram din belsug legumele cu acest mix, le stropim cu putin ulei de masline si le coacem la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 30-40 minute.
Daca vreti sa transformati aceasta reteta in una de post, eliminam mozzarella si parmezanul.

Trebuie sa aveti grija la coacere cu vanata, care se face mai greu, desi cruda oricum nu o sa fie.
Poza dupa coacere nu am mai apucat sa fac :))
Pofta buna !

Un comentariu:

Andreea♥ spunea...

La multi ani! Scuze de intarziere. Ai un tag de la mine:http://myblueberrynights-andreea.blogspot.com/2011/12/tag5-produse-sub-20-lei-ro.html