28 feb. 2011

Tag: are you a book mouse ?

1. Ce carti ai citit anul trecut?
Majoritatea romanelor scrise de Nicholas Sparks, precum si cateva carti din colectia Carte de Buzunar: Climate, Leaganul pisicii, Drumul spre inalta societate;

2. Ce carte/carti citesti in acest moment?
Mos Goriot - Balzac si inca o carte surpriza careia ii pregatesc un review :)

3. Ce carti vei citi in acest an?
Trebuie sa le termin pe cele cumparate de la Jurnalul National: Pivnitele Vaticanului, Jenny, Salonul rosu;

4. Care este cartea ta preferata?
Dintre cele citite recent mi-a placut Leaganul pisicii si Povestea unei iubiri.

5. Care este cartea care ti s-a parut cel mai putin interesanta?
Nostalgia, scrisa de Mircea Cartarescu.

6. Care este melodia care iti creeaza o atmosfera relaxanta atunci cand citesti?
Nu prea ascult muzica atunci cand citesc !

7. Esti pasionata de jocurile pe calculator? Daca da, care este jocul tau preferat?
Momentan sunt Cityville addictied...in rest nu ma joc deloc pe calculator, mai mult pe telefon !

8. Care este filmul tau preferat ?
The Notebook !

9. Ai da bani pe o carte interesanta sau pe o trusa de farduri ?
Pe o carte interesanta, ceva despre istorie sau un dictionar !

25 feb. 2011

Food and other drogs

Nu am mai abordat subiectul mancare de cam multicel...am scris acest titlu ca tot este la moda filmul Love and other drugs :) asa ca l-am adaptat pentru starea mea...

Imi plac la nebunie ficateii la cuptor...aici este ceva preparat pentru un party - ficatei cu bacon si ciuperci cu mozzarella :)


Nu am mancat in ultimii ani atata salata cat in aceasta iarna. Varza, morcovi si mar cu smantana, sare si piper...buna si consistenta. Aici o varianta tot pentru musafiri cu niste oua de prepelita fierte si masline deasupra.


Dupa cum am mai povestit sunt innebunita dupa legumele la punga congelate. Mi-am cumparat si o tigaie wok iar acum toata ziua prepar tot felul de retete, destul de simple pe care eu zic ca si un barbat nepriceput poate sa le faca.
Aici am calit niste legume in vechea tigaie:


Legume cu ficatei si smantana - sursa de proteine si grasimi sanatoase, putini carbohidrati, merge excelent pentru keto diet :)


Aici niste legume plictisitoare cu bucatele mici de porumb (babies parca le spune), morcov si brocolli cu piept de curcan...


Pastrama de porc la gratar cu legume

Ultimele achizitii - tigaia wok si tigaie de clatite :

Cateva clatite cu nutella - mi se par mult mai delicioase decat orice clatita cumparata la un restaurant scump ( si am mancat in multe locuri )

Am incercat sa fac tiramisu dupa reteta lui Butterfly, dar din pacate nu mi-a iesit cum vroiam, mascarpone nu s-a intarit, nu stiu unde am gresit...



BONUS
Tocmai am petrecut o seara speciala in redactia Glamour ! O seara cu o echipa speciala si talentata. Am fost incantata sa-i cunosc pe Diana Tofan, Mirela Ujica, Daniela Mihalcea si Marius Tatu, o parte din cei care alcatuiesc luna de luna revista mea preferata, Glamour !

A fost o intalnire mai mult decat perfecta, cu prajituri, ceai si discutii despre reviste.....eram inconjurata numai de reviste, ce sa imi doresc mai mult ?
La plecare am primit in dar de la fete o cutie de prajiturele de  la Maripossa si o trusa de farduri L'oreal Quad Pro - nuanta Blue Eyes.
Le multumesc fetelor pentru invitatie, acum pot sa spun ca viata la Glamour este dulce si frumoasa :)

21 feb. 2011

Leapsa muzica

Leapsa initiata de Printesa urbana care isi doreste mai multa muzica in regat. Iar eu o anunt ca din pacate nu am reusit sa aleg un singur raspuns, pentru ca  eu, ca multi altii traiesc prin muzica. Ascult muzica, dimineata in drum spre birou, apoi la birou toata ziua, acasa in timp ce mananc, fac baie, curatenie.

Deci all day I like music ! Cand sunt fericita ascult rock si alte melodii agitate si dansez precum Cristina Yang - fanii Grey's Anatomy stiu despre ce vorbesc :) Cand sunt suparata, plang pe muzica, cum altfel....Televizorul meu merge numai pe Vh1, in plus am descoperit recent Sky.fm, unde gasesti toate genurile muzicale, fara publicitate.

Soooo, let's press play :

Voi ce ascultati cind auziti numai voi ?

Naked and famous


30 Seconds to Mars


Usher


Texas


Care-i piesa/albumul/artistul cel mai des pe repeat ?

Formatiile Hurts, The Script, Kings of Leon, Empire of the Sun.
Dintre artiste : Gabriella Cilmi, Robyn, Diane Vickers, Ellie Goulding, Keri Hilson.

Ce artist v-ati aduce sa va cinte numai voua, in sufrageria voastra ?

Florence + The Machine

Cosmic Love


Dog days are over


Rabbit Heart


Ce piesa e cu voi de decenii bune ?
Michael Jackson - Smooth Criminal

Ce cintecel va intristeaza cel mai rau ?
Intrebarea asta m-a nimerit cel mai bine pentru ca in ultima saptamana am fost tare trista si numai melodii de genul am ascultat...

Beyonce - Halo


DJ Tiesto - Close to you


Diane Vicker - Chasing you


Damaged - Plumb


Stereophonics - It means nothing


Miranda Lee Richards - Early november


Ce va impinge de jos in sus ca un arc virgin cind aveti nevoie de o doza perfect digerabila de optimism ?

Recent descoperita un cover al lui J Lo dupa melodia copilariei mele, Lambada...


Ioana stiu ca ai spus ca esti mai conservatoare si nu prea lasi newcomeri  in playlist asa ca  am incercat sa iti prezint cateva formatii sau artisti relativi noi, poate de maine incolo vei asculta macar unul dintre ei :) Enjoy !

Lady Fit

Am vrut sa revin cu mersul la sala din martie dar nu am mai avut rabdare si am inceput de la 1 februarie. De la 1 martie vreau sa reincep si alergatul in parc :)

Sala pe care o frecventez inca din 2008 cu unele intreruperi este Lady Fit - fosta Get Fit Gym.  Merg acolo inca de cand era Cristian Margarit manager, acum sala este condusa de Cori Gramescu, fosta lui prietena...

Atunci am cautat pe internet o sala speciala pentru fete, aproape de mine...abia dupa ce mi-am facut abonament am vazut ca este o sala frecventata de multe persoane publice, jurnaliste, modele, prezentatoare tv. Rand pe rand am dat nas in nas cu Laura Andresan, Daniela Crudu, Oana Ionita (care era si antrenoare de dansuri inainte sa nasca), Roxana Ionescu, etc.

Anul trecut sala a fost reamenajata si arata cam asa :

Sala mare
Sala mica

Vestiar

Antrenoarele sunt persoane cu experienta si foarte talentate in ceea ce fac.

Preferata mea in acest moment este Dalanda, care la fiecare antrenament te epuizeaza, te lasa cu febra musculara zile bune :) In plus bonusul de la sfarsitul orei ce consta in dans african este relaxant si funny...am descoperit ca imi place muzica africana, drept pentru care i-am facut un folder special in calculator.
Dalanda tine ore de pump-up (diverse exercitii cu greutati mici) si cardio-hit pe multe melodii in limba franceza :)


Cristina Danila are ore de step-aerobic pe care le-am frecventat intr-o perioada cand mergeam seara la sala. Are ore destul de grele, in primele 30 de minute lucrezi numai picioarele apoi treci la abdomene !


Andreea Zaragiu este campioana mondiala la kempo, wushu si kickbox,  a castigat peste 100 de meciuri si peste 40 de medalii.
Are ore de tae-bo si kangoo jumps (la care nu am avut curaj sa ma risc pana acum, pur si simplu mi se par nesigure acele ghete).


Ramona Ciobanu este fata care s-a clasat pe locul 4 la platforma de 10 metri din cadrul Campionatelor Europene din 2006, cea mai bună performanţă la sărituri din istoria înotului românesc.
Are ore de tone-up - o varianta mai simpla decat a orele de pump-up dar putin mai grea decat pilates !

Pe Cori Gramescu probabil o cunoaste toata lumea. Antrenorul care a slabit 30 de kg, singurul certificat pentru pilates din Romania, a antrenat si a slabit concurentii de la Marele Castigator, etc. Majoritatea orelor de la sala sunt tinute de ea...
Pilates nu fac, mi se pare prea simplu, insa de curand a introdus o serie de antrenamente noi, Ladyfit fiind singura sala din Romania unde se practica aceste ore.

Piloxing este cea mai noua moda la Hollywood. Prin mixul ecclectic de exercitii pilates, elemente de box si miscari de dans reuseste sa fie un antrenament foarte eficient pentru intregul corp. Acest nou program a atras deja multe celebritati internationale, de la Hillary Duff la Robyn.

Am fost la o ora si chiar mi-a placut, a fost totusi destul de obositor sa topai intruna aproape 30 de min, insa cred ca voi mai incerca.

BeamFIT se refera la exercitii executate cu ajutorul beam-ului, o bara din burete special creat pentru a creste concentrarea asupra propriului corp. Datorita principiilor special ce stau in spatele acestei metode, corpul activeaza toti muschii in incercarea de a compensa instabilitatea resimtita datorita beamului. Astfel, metoda are nenumarate beneficii la nivelul posturii, a respiratiei, a eficientei exercitiilor practicate si mai ales este o metoda excelenta de eliminare a stresului, intrucat toata atentia se concentreaza asupra propriei persoane, construind o legatura foarte puternica si benefica intre minte si trup.

SexyFlexy se bazeaza pe elemente de balet, pilates, stretching si Bikram Yoga. Adica iti vei lucra fiecare muschi din corp, vei obtine muschi rezistenti si elastici si o sa transpire din belsug, pentru ca aceasta ora se desfasoara intr-o camera incalzita la 37 de grade, adica temperatura ideala pentru a induce o stare profunda de relaxare, de eliberare si o stare generala buna.
Suna tentant exercitii fara aer conditionat, chiar sunt curioasa :)


Mersul la sala este pentru mine o pastila de optimism, ma face sa fiu multumita de mine, nu merg neaparat ca sa slabesc insa imi stimuleaza endorfina mai mult decat o ciocolata si imi imbunatateste starea de spirit.

Iarna de obicei fac pauza deoarece nu-mi place sa umblu prin frig  - deci pe la mijlocul lui octombrie m-am oprit, am avut grija la nutritie si am facut acasa cateva exercitii de 2-3 ori pe saptamana. Am fost incantata cand Dalanda mi-a zis ca nici nu se cunoaste ca am facut atata pauza :D

Pentru mai multe amanunte intrati pe site. Spor si ne vedem la sala !

15 feb. 2011

Masti Skinlite de la Dm

In urma unei alte vizite la DM, cu ocazia altor 20% reducere, am cumparat niste masti. Ritualul meu de duminica seara cuprinde mai nou, pe langa tratamentul de par si o masca pentru fata. Ca sa fie tacamul complet !

In timp ce imi aplic tratamentul de par, am un ceai de musetel pe foc...pregatesc o infuzie, scot cate puncte negre pot, apoi aplic masca. Stau asa cam 30 de minute, cu masca de par si cea de fata, apoi ma spal. La sfarsit ma limpezesc cu ceaiul de musetel infuzat, ca sa nu se piarda nimic :)

Am ales 4 sortimente, sa le testez pe fiecare. A fost prima oara cand am cumparat masti de la Skinlite si am fost foarte curioasa sa le testez !

1. Masca exfolianta si hidratanta cu extract de castravete - are o culoare verde deschis si un miros placut, insa... a fost prima data cand efectiv m-a durut pielea in timp ce o dezlipeam de pe fata. Am folosit doar jumatate de doua ori iar cealalta jumatate nu stiu ce sa fac cu ea, cui s-o donez..nu mi s-a intamplat sa simt atata durere nici la epilat !

2. Masca purifianta cu namol de la Marea Moarta, mango, portocala si aloe - nu am simtit tenul cu nimic mai curatat, insa a fost ok, fara efecte adverse !

3. Masca revitalizanta, anti-stres heat-therapy cu caise si avocado - mi-a placut cel mai mult, are o culoare roz deschisa si miroase a guma de mestecat ! Cand o aplici pe fata ai impresia ca ai stat prea mult la soare si te-ai prajit :)

4. Masca anti-stres heat-therapy cu ovaz si miere - ma amuza ce denumiri gasesc unii la aceste masti, oare stau mult sa se gandeasca ? Masca anti-stres cred ca se gaseste in multe alte locuri decat la DM. Mi-a lasat pielea fina dar nu mi-a eliberat vreun stres...



10 feb. 2011

New boots

Wish-listul meu se implineste usor, usor. O sa va prezint aici pe rand, cam ce tai de pe lista :) Primele au fost aceste cizme gen UGG ( nu le pot spune UGG originale, pentru ca acelea costa mult mai mult ) cumparate de la Skechers.

Nu pot sa cred ca pana acum nu mi-am cumparat acest model - e drept ca intr-un timp mi se pareau urate - dar confortul nu se compara cu nimic, simt ca sunt toata ziua in niste papuci de casa :)
Sunt bune sa mergi cu ele pe zapada sau pe uscat, nu pe ploaie, baltoace sau gheata - chiar am luat alunecat cu ele - asa ca aveti grija fetelor :)



Modelul acesta este pentru girls not women, ceea ce m-a amuzat, m-a facut sa ma simt adolescenta din nou :)

7 feb. 2011

Modern Family

Am avut cel mai fun weekend din ultima vreme. Am descoperit serialul Modern Family; de fapt il aveam de mult in PC insa nu stiu de ce a durat atat sa-i dau play. Primul sezon l-am vazut in 2 zile si pot spune sincer ca de mult nu am mai ras atat la o comedie.

Phil si Claire Dunphy sunt casatoriti de 16 ani si sunt parintii a 3 copii: Haley, Alex si Luke. Desi isi doresc sa aiba o relatie sanatoasa, deschisa si onesta cu progeniturile lor, cei doi soti intampina dificultati in a stapani o adolescenta populara care si-a facut deja un iubit, o fiica inteligenta care joaca hokey si canta la violoncel si un baiat rebel si neastamparat, care provoaca numai probleme.
In vreme ce Phil doreste sa joace rolul unui tata permisiv si tolerant, Claire intentioneaza sa ii fereasca pe copii de atitudinea rebela pe care a avut-o ea in adolescenta.

Mitchell Pritchett si Cameron Tucker sunt parteneri de cuplu de 5 ani si au adoptat o fetita orfana din Vietnam pe nume Lilly, luandu-si foarte in serios atributiile de parinti de acelasi sex.

Jay Pritchett, tatal lui Mitchell si al lui Claire, s-a insurat recent cu Gloria Delgado, o femeie foarte tanara si frumoasa de origine columbiana, care este divortata si are un fiu in varsta de 11 ani pe nume Manny. Marile probleme ale lui Jay sunt acelea ca oamenii considera ca Gloria este fiica lui, iar nu sotia lui, iar fiul vitreg este prea sensibil si prea romantic pentru gustul sau.
Manny Delgado este pasional ca si mama lui, a descoperit deja fetele, scrie poezii si il idolatrizeaza pe tatal sau biologic.

Cel mai mult imi place Gloria cu fiul ei Manny si Phill cu fiul sau Luke !
Au replicele cele mai savuroase, Gloria cu accentul ei si Manny cu atitudinea serioasa de adult, Phill care incearca sa coboare la mintea copiilor si Luke care ramane mereu cu capul prins in balustrada :))
Cuplul de gay mi se pare putin exagerat si excentric, prea multa sensibilitate in viata lor :)

Abia astept sa vad sezonul doi, sper sa fie la fel de bun si nu se plafoneze la fel ca alte seriale. Like, like, like ! Recomand 100%.

6 feb. 2011

The Script

O alta formatie preferata de mine este cea a irlandezilor de la The Script pe care i-am descoperit anul trecut. Imi plac toate melodiile lor de pe albumul "Science and faith"...

For the first time



The man who can't be moved


Before the worst


Nothing


O duminica frumoasa !

5 feb. 2011

Glamour Cooking School

In numarul de februarie al revistei mele preferate, Glamour apar si eu...nu la prezentare de lenjerie hot (inca) ci la Cooking School :)
Eu si inca trei fete am avut ocazia sa intram in culisele unui restaurant de pe str Smardan, Charme. Din pacate site-ul lor este in constructie, dar puteti citi un review despre el aici.

Am preparat doua feluri principale si un desert. Lasagna - a fost pentru prima oara cand am vazut cum se face...mi se pare destul de dificil, nu stiu daca am sa ma risc vreodata sa prepar singura asa ceva... dar cine stie ?

Apoi am facut muschi de vita cu sos gorgonzola si sote de brocolli...exact pe sufletul meu a fost asta... mai facusem ceva asemenator acasa, deci nu a fost asa dificil...a iesit delicios...

Iar cireasa de pe tort a fost un sufleu de ciocolata fierbinte cu inghetata de vanilieeeee...pur si simplu demential !!!
Retetele, ingredientele si cateva poze le gasiti in revista, tema acestei luni fiind "it's all about love !"...deci multe articole interesante si numai inimioare :)