1 nov. 2011

Profesional sau bio ?!

Ma macina intrebarea este de la un timp. De cand am probleme cu acneea, de cand tenul meu a facut trecerea subita de la un ten mixt la un ten deshidratat. Nici macar nu mi-am dat seama, eu obisnuita sa cumpar creme light am fost nevoita sa trec brusc la creme hidratante.

Am fost la un tratament cosmetic de curatare recent si am intalnit o doamna cosmeticiana foarte draguta si cu experienta. Am ajuns sa pun mare pret pe calitatea personalului dintr-un salon, prefer sa platesc mai mult la plecare, dar sa nu intalnesc angajate distrate, neingrijite, fara un zambet pe fata, dornice numai sa iti propuna alte lucruri decat cele pentru care te-ai programat numai ca sa platesti mai mult.

Revenind la doamna cosmeticiana de la salonul El-Studio, un salon pe care il recomand si unde eu ma simt foarte bine, dansa mi-a spus ca tenul meu s-a schimbat odata cu trecerea anilor dar si de la alte aspecte. Posibil glanda sau chisturi ovariene si ca nu prea am ce face daca este asa.

Eu folosesc diverse creme pentru fata (sa nu imi spuneti sa arunc mostrele primite, nu stiu cate dintre voi o pot face, mai ales ca sunt in stare foarte buna, nu au expirat) combinate cu un strop de ulei de struguri sau macadamia. Am inteles ca uleiurile sunt nutritive pentru ten dar nu si hidratante, deci nu sunt suficiente.

Acum ma gandesc ce crema sa aleg pentru tenul meu dupa ce termin mostrele: o crema profesionala de la salon, gen Gigi sau o crema cu ingrediente bio - pretul este asemanator. 

Cele de la Gerovital sau Cosmetic Plant, sunt bunicile dar contin parabeni sau parfum, sunt bune, romanesti, dar nu extraordinare. Iar despre cele profesionale nu stiu ce sa zic, nu am incercat pana acum vreuna....bineinteles ca o cosmeticiana iti recomanda produsele ei, o farmacista produsele dermatocosmetice, Vichy, Avene, o doamna de la plafar tincturi sau vitamine...pana la urma care au cel mai bun rezultat pe termen lung ?!

3 comentarii:

Roxana spunea...

Ba da, chiar ar trebui sa arunci mostrele pentru ca iti bati joc de tenul tau incercand atat de multe creme diferite intr-un timp relativ scurt. Eu nu am folosit aproape niciodata mostrele de crema pentru ten, doar in situatii de urgenta cand eram in deplasare si imi uitasem crema.
Eu folosesc bio.

BeautyRelated spunea...

Eu folosesc si bio si profesionale si imi permit sa imi dau si eu cu parerea: NU bio atunci cand ai probleme. In doi ani de folosit exclusiv bio, ODATA nu mi-a mers spre mai bine folosind creme din cateogria bio. Nu s-a inrautati, dar nici bine nu mi-a facut. Sunt de parere ca produsele bio sunt de INTRETINERE, nu de tratare. Cu cosmeticele de raft si farmacie e cu dus si intors. Cele mai bune rezultate le-am avut folosind produse profesionale atunci cand s-a pus problema de probleme. Nu m-au dezamagit. I still like bio, dar numai cand reusesc sa am tenul curat, fara cosuri, frumos, in stare buna.

Anonim spunea...

eu cred ca cea mai buna solutie e o alimentatie cat de cat sanatoasa, ca in ziua de azi nu gasesti 100% sanatoasa, 2 litri de apa pe zi pentru hidratare, un supliment alimentar cu antioxidanti, si o crema bio.