2 mar. 2010

Cum se impaca raceala cu miscarea

Cum a venit primavara, alaturi de martisoare am primit si o frumoasa raceala. Intotdeauna racesc cand incepe primavara si toamna...chiar daca toata iarna am luat niste suplimente pentru imunitate cu propolis si echinaceea, le-am terminat exact inainte de 1 martie; nu stiu daca a fost coincidenta ca imediat apoi am racit ! De fapt ce imi provoaca raceala cred ca sunt lichidele relativ mai reci pe care incep sa le beau, cand mi se pare ca afara se incalzeste, sau cand incepe toamna eu continuu sa beau lichide mai reci, fara sa imi dau seama ca afara nu mai este asa cald ca inainte.

Mi-am facut aseara plinul cu medicamente, chiar daca stiu ca sunt foarte toxice, si au ajuns sa contina si ele multe prostii. Voi ce luati cand sunteti racite ? Eu Paracetamol Sinus, iar daca se agreaveaza Nurofen raceala si gripa si Fervex seara. Mai mult de atat nici nu vreau sa ma gandesc, antibiotice nu am mai luat din copilarie, injectii la fel.

De cateva seri am inceput sa alerg cate putin in parc, chiar daca este inca racoare, 10-15 minute nu cred ca agreaveaza ci dimpotriva imunizeaza. Este tocmai buna ca incalzire, iar cand ajung acasa pot sa imi continui exercitiile fizice :) Imi doresc foarte mult un pedometru, dar inca nu am gasit unul pe placul meu, la un pret accesibil ! Am citit un articol in care spunea ca 10.000 de pasi zilnic ne feresc de obezitate, diabet si boli cardiovasculare. Trist, nu stiu cati dintre noi reusesc sa faca macar jumatate din pasi !

3 comentarii:

Mihaela spunea...

Si eu tot paracetamol sinus iau. Antibiotice iau doar daca am gripa si sunt prescrise de un doctor.
Insanatosire grabnica iti urez si o primavara superba :)

Silvia spunea...

şi eu iau fervex/coldrex :) de obicei îmi trece sigur cu aşa ceva :) şi multe ceaiuri :)
antibioticele nu sunt f bune, fiindcă abuzul poate duce la "dobândirea imunităţii" pt bacteria în cauză (în sensul că prin mutaţii devine rezistentă la antibioticul respectiv). de asemenea ar fi indicat ca antibioticele să se administreze doar după efectuarea unei antibiograme, fiind ştiut faptul că un antibiotic poate să fie şi sursă de creştere pt o bacterie care nu prezintă sensibilitate la el.

Pixxie spunea...

Multumesc pentru incurajari si sfaturi ! Si eu abia astept sa-mi treaca raceala si sa revin odata la normal, ca nici sa dorm nu mai reusesc !