10 aug. 2011

About sweet things !

Aproximativ 90% dintre femeile pe care le cunosc mananca dulciuri. Se stie ca sexul frumos are o inclinatie spre lucruri dulci, gen prajituri si sucuri, iar barbatii prefera fripturile si berea :)

Probabil este si dupa cum ai fost obisnuit in copilarie. Ca eu am acum pofte de dulciuri o consider pe mama principala vinovata, care toate copilaria ne-a facut ceva dulce in fiecare zi ! Deci aveti grija cum va educati gusturile copiilor de mici.

Deci sa ne incingem la vorba despre unul dintre subiectele preferate ale femeilor :) Voi face o luuuuuunga lista cu dulciurile preferate si una mai scurta cu cele la care stramb din nas.

Iubesc:

Facute in casa: checul si cozonacul cu branza facute de mama, gogosile cu magiun de prune si budinca de gris facute de bunica din Ardeal, crema de zahar ars, clatitele facute de prietenul meu, placinta de dovleac...

Tort diplomat facut de mama

Cumparate: papanasii cu smantana si dulceata de la restaurant Vatra, Casa sau La Calinescu,  Snickers, inghetata Carte d'or, bomboane Raffaello, bomboanele de ciocolata si piscoturile de la cofetaria Ana, bezelele cu ciocolata si nuci, cremsnit, tarta cu fructe, ciocolata cu biscuite Milka, torturi cu ciocolata sau fructe si frisca.

Mini prajituri de la Cofetaria La Calinescu

Mini prajituri Ana Pan

Stramb din nas la:

Halva, amandine, tiramisu (pentru ca am facut de doua ori si nu mi-a iesit, m-am decis sa renunt la aceasta placere), inghetata cu ciocolata, salam de biscuiti, eugenii, napolitane, tort diplomat (am mancat prea mult in copilarie si m-am cam saturat).

Rar cumpar si mananc, desi nu sunt neaparat innebunita: cheese cake,  lapte de pasare, ecler, savarina, cataif.

Voi ce dulciuri iubiti ? Frisca sau ciocolata ? Fructe sau crema  ? Aveti o loc preferat de unde le cumparati ? Cofetarie sau restaurant ? Dati-ne ponturi sa ne indulcim impreuna :)

5 comentarii:

Mihaela spunea...

Nu pot manca prajituri cu multa crema, mi se face rau. In schimb ador produsele de patiserie, checul, cozonacul, pasca, inghetata.
Din cele mentionate de tine imi place halvaua, salamul de biscuiti, napolitanele si eugeniile. :)

BeautyRelated spunea...

drooling .. credeam sincer ca e ceva despre prajituri de dieta.. m-ai terminat psihic.. zau!

Anonim spunea...

O sa-ti doresti tu sa-ti mai fac prajituri si eu nu o sa vreau!

Butterfly spunea...

Imi pare rau ca nu ti-a iesit tiramisu, ar fi trebuit sa fie cel mai usor de realizat desert. Eu urasc checurile pentru ca mama mea in timpul facultatii imi facea in fiecare saptamana chec asa ca mi-am facut plinul pentru viata asta. Sunt si baieti care adora dulciurile. Eu din fericire prefer frisca decat ciocolata, nu imi plac dulciurile foarte dulci, imi place cozonacul, tortul diplomat, tort de mere, papanasii...

Pixxie spunea...

@Mihaela: interesant ca preferi multe prajituri pe care eu nu :) Daca nu suporti prajiturile cu crema, precis vei avea mereu o silueta de invidiat !

@Beauty Related: Am vrut sa fac un articol cu prajituri mai cunoscute, pe care de ce sa nu recunoastem le mancam din cand in cand, mai ales ca le stim din copilarie :)
Atunci nu stiam de febra eco, bio, raw, etc.

@Anonim: va dati seama ca acest comentariu este dat de mama, profund afectata ca ii reneg acum prajiturile :))

@Butterfly: Dap, nu stiu unde gresesc la tiramisu de ramane mascarpone asa moale si nu se intareste prea mult :( Tort de mere chiar nu am mai mancat din copilarie, iar papanasii ii ador !!!