7 aug. 2011

Despre vacanta mea de vara !

Am sosit de cateva zile din scurta mea vacanta de vara, asa ca trebuie sa va povestesc cum a fost. In ultimii ani, am ales sa fac scurte calatorii prin tara, in fiecare vara. In restul anului, daca am concediu aleg sa fac alte lucruri pe langa casa si sa ma ocup de altele gen, reparatii, studii sau pur si simplu somn :))

Anul acesta am decis in ultimul moment sa mergem in Jupiter, la Hotel California, in urma unei recomandari. A fost cea mai buna decizie. Ne saturasem de statiunile clasice, Eforie Nord sau Mamaie si am vrut in Neptun, insa daca o cunostinta ne-a sugerat acest hotel, ne-am cazat in Jupiter si am facut plaja prin Neptun.


Am avut balcon cu vedere spre mare, asa ca oricat de frumoasa a fost camera, mi-as fi dorit sa dorm pe balcon numai pentru aceasta priveliste :)) Hotelul este dragut, de 3 stele, cu piscina, sauna si jacuzzi. Parcarea este putin cam mica si poate fii o problema pana prinzi un loc bun, insa prea putin m-a afectat acest lucru...Am mancat la diverse restaurante din Jupiter si unul singur de pe plaja Neptun. Mancarea buna, nu am luat din fericire nici o teapa culinara, ca in alti ani !

Daca esti fan al distractiilor de noapte, bineinteles ca nu prea ai ce sa faci in Jupiter sau Neptun, trebuie sa alegi Mamaia...Insa daca esti genul comod, care prefera sa se culce pe la ora 24.00 dupa ce a luat cina la un restaurant cu orchestra, ca mai apoi sa te trezesti dis de dimineata, poate sa prinzi si rasaritul daca nu e nor si sa mergi repede spre plaja, atunci se poate sa iti placa..

A fost prima oara cand am stat la un hotel cu vedere la mare asa ca va rog sa-mi intelegeti entuziasmul si topaiala pe care o aveam de fiecare data cand ieseam pe balcon :))


Offf si rasaritul asta o sa ma unga pe suflet toata iarna...


Inainte sa plec m-am tuns mai scurt, insa parca prea scurt...in fine, daca ma plang nu creste mai repede precis :) A fost mult pana m-am obisnuit acum nu mi se mai pare asa o tragedie...

Apa marii din Neptun este cea mai curata, asa ca nu va luati dupa ce spune la TV ca tot litoralul romanesc e plin de alge si sa dati fuga la bulgari. In plus in Neptun si Jupiter sunt putini spre deloc bisnitari pe plaja, fata de Eforie Nord. Poti sa mai tragi un pui de somn, fara sa iti tipe unii in ureche...

Aici un fel de NOTD cu oja Rimmel luata la promotia verii de 1+1 gratis :) Manichiura era yellow, au tinut ambele culori tot concediul, chiar daca am stat mult in apa, deci sunt destul de rezistente...


Piscina imensa, insa daca nu mergeai de dimineata, abia spre seara prindeai loc liber...Aici era aprope de inchidere, asa ca am avut cateva minute piscina numai pentru mineeeee !


Apoi am dat o fuga pana in Busteni si ne-am cazat la celebra Cabana Gura Diham. Celebra probabil pentru locul unde este asezata, ca asa nu ni s-a parut cu nimic speciala. Am facut un gratar si noi ca toti romanii pe Valea Cerbului :))

Vai de mine cata lume locuieste acolo vara...era foarte putini cei care veneau ca noi doar o fuga in weekend, restul erau cu rulota, masina, nepoti, papagali, pisici, bine instalati. Ii apreciez ca au rabdare si nu se plictisesc o vara intreaga...Probabil noi ne uitam intrebator la ei cum rezista si ei la noi cum de rezistam in oras si poluare, deh fiecare cu placerile lui...


Am fost pentru prima oara in vizita la Cetatea Rasnov. Frumoasa, impunatoare, cu o priveliste minunata de sus. Insa din pacate, multi de acolo se plangea ca nu mai este ca inainte, ca se deterioreaza de la an la an si se inchid parti din ea, fara sa se ia masuri...


 Erau strinsi niste nori negri, insa din fericire ploaia ne-a ocolit !


Apoi am ales un traseu prin munti de circa 2 ore de la Gura Diham pana la Cabana Diham...pfiuu si acum mai am febra musculara :)


De la Cabana Diham ne-am intors pe la Cabana Poiana Izvoarelor si bine am facut.  Era destul de infricosator, doar padure, cateva poteci si prapastie in dreapta. Am avut emotii, dar din fericire Domnul Urs si Domnul Mistret ne-au ocolit. Chiar m-am mirat ca nu m-am intalnit cu nici o vietuitoare, chiar asa :))


La intoarcere ne-am oprit pe la cota 1400 pentru ca am vrut sa mergem cu telegondola, care insa nu mai functiona. Telecabina pana la 2000 era 31 de lei de persoana, asa ca ne-am lipsit...Telegondola avea un traseu mai scurt si era mai accesibila, dar ca orice lucru bun din Romania, a fost oprita anul acesta...


Ce m-a surprins in aceasta a fost lipsa tantarilor, atat la munte cat si la mare. M-am carat degeaba cu Autan-ul dupa mine...oare asa mare e criza in Romania de si tantarii au plecat ? :))
Lasand gluma la o parte, pot sa spun ca m-am simtit bine, m-am odihnit si mi-am incantat ochii in aceasta vacanta...

12 comentarii:

Mihaela Pojogu spunea...

Sa iti fie de bine :)

Imi place mult poza cu palaria ! <3

Cya spunea...

Postarea asta a fost o lectura foarte placuta pentru o duminica lenesa, si las comentariul asta ca sa iti pot spune ca poza cu rasaritul troneaza acum (si cel mai probabil multe zile de acum inainte) la mine pe desktop.

daninho spunea...

frumos, data viitoare hai in brno :))

Iulia spunea...

Foarte frumoasa vacanta. Cred ca ai revenit cu bateriile incarcate. :*

Pixxie spunea...

@Miha.ela: ma bucur ca iti place, mi-am dorit de mult o poza asa mai misterioasa :)

@Cyanilla Latte: wow ! multumesc pentru aprecieri si ca ai ales poza mea ca wallpaper :*

@Daninho: vin, daca ma inviti :P Vin, ca deja am inceput sa cunosc cateva persoane in Brno, asa ca am pe cine sa vizitez ;)

@Iulia: da, sunt full batery, trebuie sa ma tina macar pana la iarna :*

Butterfly spunea...

Ai fost ca Martinel in vacanta, si la munte si la mare, ma bucur ca te-ai simtit bine la mare, eu am fost la Neptun la sfarsitul lui iunie si totul era parasit, abia gaseai unde sa mananc :D

Victoria West spunea...

Ce vacanta frumoasa ai avut Pixxie. :) Ma buru pentru tine.
Cel mai mult imi place poza cu rasaritul de soare.

M-ai facut sa-mi aduc aminte cu drag de vacantele mele de la mare din Romania -- Neptun, Eforie Nord, Costinesti, Vama Veche, Mangalia, Constanta... Statiunea mea preferata era Vama Veche. :)

Roxy spunea...

Ai avut o vacanta perfecta: mai intai la mare, apoi la munte... ce poti sa-ti doresti mai mult. Mi-e dor de litoral, dar de litoralul pe care l-am redescoperit pe la 20 de ani cand am plecat prima data singura la mare :) Are un farmec aparte cand esti foarte tanar si nu te intereseaza decat sa faci plaja si sa dansezi toata noaptea :)

Auzisem la stiri acum cativa ani de cei care locuiesc pe perioada verii la cort, ca sa faca economie la utilitati. E putin ciudat ca situatia e de-o asa natura, dar eu cred ca oamenii aia se simt foarte bine - aer curat, peisaje superbe... cred ca nu le lipseste viata de oras.

As vrea sa ajung si eu la Rasnov ca l-am ratat ultima data cand am fost in zona. Imi plac tare mult castelele / cetatile, chiar si ruinele :)

Silvia spunea...

si eu am stat la california acum cativa ani. este foarte ok hotelul, desi zona din spatele hotelului este cam creepy seara. Inainte era foarte popular clubul din jupiter (nici nu imi aduc aminte numele exact :D). Este o zona foarte linistita.
Si la Rasnov am fost. Este foarte frumos sa inchiriezi un calut si sa dai o tura prin natura sau sa faci bungee-jumping.
Foarte frumoase poze ;)

Pixxie spunea...

@Butterfly: Martinel ? Cine-i Martinel ? :P Acum era mai populat ca era full sezon ;)

@Victoria West: In Vama inca nu am fost, poate cine stie la anu' :*

@Americanca: Asa este, o vacanta perfecta cu o companie perfecta :) Te pup !

@Silvia: Acum nu am vazut nici un club in Jupiter, doar in Neptun, era unul Kremlin la care nu se ducea nimeni :))

Mihaela spunea...

Foarte dragute pozele! Pare fain si hotelul, cat te-a costat? M-ar interesa camera/noapte. Hotelul e de 3 stele? Presupun ca are baie in camera, internet wireless are?

Pixxie spunea...

Hotelul este de 3 stele, are o baie draguta in camera, de internet nu stiu ca nu am mers cu laptopul, dar poti sa suni sa intrebi...Costa 200 lei/noapte o camera in perioada aia, nu stiu daca se mai schimba tarifele, uite aici alte detalii :)

http://www.hotel.california.tourneo.ro/F_New/